7.1 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Zrinskice u neizvjesnoj utakmici poražene na gostovanju u Umagu

Rukometašice Zrinskog jučer su u sklopu 19. kola 1. HRL za žene gostovale u Umagu protiv istoimenog domaćina te upisale poraz 26:22.

Derbi sredine tablice započeo je dominacijom rukometašica Umaga koje su već u 11. minuti imale opipljivu razliku od četiri pogotka, a osam minuta kasnije i plus šest. Zrinskice su se pribrale i do kraja prvoga dijela prepolovile razliku na 13:10.

U boljem drugom poluvremenu Zrinskice za samo tri minute uspijevaju stići tu razliku i izjednačiti na 14:14, da bi u 37. minuti i povele 16:17. Minimalnu prednost držale su sljedećih deset minuta, no upadaju u crnu rupu koju domaćin sjajno koristi te nizom od četiri pogotka zaredom odlazi na 23:20, što je nagovijestilo i pobjedu.

Nakon utakmice trener Buvač u razgovoru je otkrio da prije svega želi pohvaliti borbenost i želju svoje ekipe te visok ritam u kojem su djevojke odigrale cijelo drugo poluvrijeme.

– Na početku utakmice ponovno smo promašili nekoliko šuteva te izgubili nekoliko lopti koje su Umag gurnule u prednost nekoliko golova koje su sačuvale do poluvremena, istaknuo je trener Buvač.

– U svlačionici smo dogovorili da drugo poluvrijeme moramo promijeniti neke stvari i vrlo brzo smo stigli njihovu prednost i čak poveli nekoliko puta, no na kraju su igračice Umaga imale više snage i koncentracije i završile utakmicu u svoju korist. Čestitamo domaćinu na pobijedi, poručili su iz Zrinskog.

Za Zrinski su nastupile: Marta Kozjak (10/35), Ana Ugrin (1/2), Dora Car, Anja Balent (2), Ema Balaško (3), Monika Pratljačić (4), Melani Balić (6), Ira Resman (1), Lana Bartolić , Sara Krizmanić (2, 1-7m), Lana Blagus, Nina Siročić, Viktorija Rebernik, Hannah Vuljak (4, 1-7m).

Zrinskice u sljedećem kolu u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, u subotu 2. travnja, dočekuju Lokomotivu, vodeću momčad lige.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE