Predsjednik HNS-a Marijan Kustić u radnom posjetu Međimurskom nogometnom savezu

Danas je u radnom posjetu Međimurskom nogometnom savezu u Čakovcu boravio Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Teme sastanka, prema riječima Kristijana Antolovića predsjednika Međimurskog nogometnog saveza bile su daljnje ulaganje u nogometnu infrastrukturu diljem Međimurja, kao i ulaganje u trenerski poziv. Tijekom vikenda, istaknuo je Antolović, na međimurskim nogometnim utakmicama zna se okupiti i više od 12 tisuća ljubitelja nogometne igre, što je jedan od glavnih razgovora za daljnju opstojnost klubova, ali i još kvalitetnije ulaganje u nogomet. Stoga vam upućujem zamolbu da nam u tome, koliko je u mogućnosti samog Saveza i vas osobno pomognete, a isto tako, nastavlja Antolović želja nam je da se u što skorijoj budućnosti jedno od finala Hrvatskog nogometnog kupa odigra upravo u Čakovcu. Ono u čemu je MNS-u potrebna pomoć oko izgradnje terena s umjetnom travom u Prelogu, pa ovim putem upućujem zamolbu da se Grad Prelog uvrsti u program ulaganja HNS-a za takvu vrstu terena, još ove godine.

Na samom kraju svojeg izlaganja Antolović je izrazio je punu podršku kako HNS-u tako i samom Kustiću njegovom daljnjem radu.

Čim se steknu svi uvjeti finale Hrvatskog nogometnog kupa može se odigrati u Čakovcu

 Predsjednik HNS-a Marijan Kustić izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Čakovec, kazavši kako si je od dana kada je postao predsjednik zadao jedan ritam posjeta kojim želi obići sve nogometne sredine u Hrvatskoj, a Čakovec i Međimurje u tome imaju posebno mjesto. – Ono što mi je posebno drago je šte se danas s nama nalazi i Mato Kljajić, donedavni predsjednik MNS-a, a još uvijek član Izvršnog odbora HNS-a jer ja osobno , što znaju svi moji suradnici inzistiram na jednom zajedništvu , ne volim da se ljudi dijele, poglavito kada je u pitanju sport. Takav zajednički put koji gradimo već pokazuje određene rezultate, kako u klupskom tako i reprezentativnom nogometu. Kada je u pitanju ženski nogomet, smatram, kazao je Kustić kako smo dali već sada veliki naglasak na ulaganje u njegov još kvalitetniji razvoj. Kustić je u posjet Čakovcu stigao izravno iz Beča gdje je održan kongres Izvršnog odbora UEFE, na kojem je donesena odluka kojom će HNS u naredne četiri godini primiti 17 milijuna eura koji će se iskoristiti za ulaganje u infrastrukturu, edukaciju za rad i razvoj ženskog nogometa, ali i sve ostalo (između ostalog i pomoći županijskim savezima) o čemu će daljnje odluke u kojem smjeru nastaviti donijeti sam Izvršni odbor HNS-a.

Govoreći o želji da se finale Kupa jednom odigra i u Čakovcu Kustić je kazao da čim se steknu svi uvjeti da se na stadionu Mladosti odigra taj susret, on će biti i odigran. Mi smo sami (HNS) pokrenuli tu inicijativu da se finale igra u različitim gradovima, gdje god postoje uvjeti za to. Tako i MNS može odmah nakon ovogodišnjeg finala uputiti dopis prema HNS-u, koji odluke o sljedećem finalu donosi sedam, do osam mjeseci prije njegova odigravanja i ako stadion u na SRC-u Mladost zadovolji sve potrebne uvjeti, ne vidim razloga zašto to ne bi onda bilo i igrano u Čakovcu.

 Posavec i Cividini pozvali nekoga od hrvatskih nogometnih reprezentativaca da posjetom uveliča godinu u kojoj je Međimurje Europska regija sporta

 Na prigodnoj konferenciji za medije uči samog sastanka predstavnika HNS-a i MNS-a-a, međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini izrazili su zahvalnost dolasku predsjednika Kustića u Čakovec, kazavši pritom kako je Međimurje naj nogometnija regija u Hrvatskoj, koja ove godine nosi i titulu Europske regije sporta. Stoga bi, kazali su župan Posavec i gradonačelnica Cividini, htjeli iskoristiti ovu prigodu da pozovu uz pomoć HNS-a i predsjednika Kustića i nekoga od hrvatskih nogometnih reprezentativaca da posjeti neku od mnogobrojnih manifestacija koje će se tijekom godine održavati diljem Međimurja, što bi prije svega za mlade sportaše bio izniman doživljaj, a za cijelo Međimurje sigurno jedna velika čast. Spomenimo kako su uz župana Posavca, gradonačelnicu Cividini, na konferenciji nazočili i gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak. (so)

Fotogaleriju s posjeta možete pogledati OVDJE.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE