13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Povijesni uspjeh odbojkašica Nedelišća

Odbojkašice Nedelišća su u pretposljednjem kolu kod kuće poražene od zagrebačke Dubrave i time su si jako zakomplicirale situaciju u borbi za vrh lige.

Prije zadnjeg kola znalo se da će Karlovac II biti prvak, a da Nedelišću za drugo mjesto treba pobjeda baš u Karlovcu. Najteži mogući zadatak.

Karlovčanke su cijelu utakmicu odigrale u najjačem sastavu i željele su pobjedom proslaviti titulu. Prvi set je proticao u stalnoj prednosti domaćih igračica. Imale su prednost 21:16, pa 23:21. No nakon što je Ana Treska poljuljala prijem domaćih Nedelišćanke se dižu, rade seriju od četiri poena i sa 25:23 dobivaju prvi set.

Neočekivano za dobro popunjenu dvoranu. Drugi set potpuna dominacija Karlovčanki za 25:13. I u trećem setu je stalno vodio domaćin. No pred kraj seta rezultat je poravnat na 20:20. Odličnim servisima Karlovac je napravio seriju od pet poena i sa 25:20 došao do prednosti od 2:1.

Djevojke iz Nedelišća nisu se predale, u četvrtom setu zaigrale su mnogo bolje u obrani. To je dalo rezultata, u jednom trenutku povele su sa deset poena prednosti. Set su dobile 25:18. Početkom petog seta Međimurke nastavljaju sa dobrom igrom, vode 5:2, 8:6 na promjeni strana, pa čak i 10:6. Ali situacija se po njih komplicira, Karlovca diže nivo igre i poravnava na 11:11, pa na 12:12. Sljedeća dva poena dobiva Nedelišće i ima dvije meč lopte.

Prošle su Karlovčanke u napadu i smanjile na 14:13. Nakon dobrog prijema Baksa diže, Cmrečnjak prolazi i slijedi veliko veselje gostujućih igračica.

Nedelišće: Vnuk, Cmrečnjak, Baksa, Vrhar, Ana i Sanda Novak, Treska, Hajdinjak, Balović (trener Kirić)

Nakon utakmice predstavnici Hrvatskog odbojkaškog saveza podijelili su pehare i medalje ekipama. Karlovac je novi član 1.B liga dok OK Nedelišće Elting treba čekati rasplet kvalifikacija za Prvu ligu. Postoji realna opcija da i one slijedeću sezonu zaigraju u 1.B ligi.

Kako god završi ovo je daleko najveći uspjeh ženskog odbojkaškog kluba iz Nedelišća.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE