13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

POLUFINALE PH U ODBOJCI: Zagrebačka Mladost u prvom susretu prejaka za naš Centrometal

Zagrebačka Mladost prvi favorit za ovosezonsko osvajanje prvaka Hrvatske koji će se dobiti u doigravanju nakon prvog i drugog dijela Superlige, uvjerljivo je svladala naše Međimurje-Centrometal u prvoj utakmici polufinala koja je odigrana u zagrebačkom Domu odbojke na Savi. Bilo je 3:0 za domaće po setovima: 25:12, 25:11 i 25:18.

Odbojkaši Mladosti pokazali su previsokom preprekom odbojkašima Centrometala u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Centrometal je hrabro ušao u utakmicu, poveo sa 4:1. Zadnje vodstvo imali su kod 5:4. A tada su Mladostaši krenuli odlično servirati i blokirati. Prijem međimurske momčadi nije bio dobar i onemogućavao je bolju igru u napadu. Prvi set završio je 25:12. Ništa se bitno nije promjenilo niti u drugom setu, on je završio 25:11. U trećem setu trener Novak priliku za igru dao je i ostalim igračima. Promjene su bile i kod Mladosti. U tom trećem setu Centrometal je skupio 18 poena, najviše na utakmici. Kod Međimuraca najviše poena u utakmici skupio je Vincek 11, nakon njega Marciuš 4. Kod domaćih najviše su skupili Sedlaček i Marelić po 15. U servis poenima je bilo 10:1 za domaće, to je bila najveća boljka Centrometala. U blok poenima 8:4 što i nije loše, objavili su na Facebook stranici Međimurje-Centrometala.

Polufinale se igra na dvije dobivene utakmice. Druga utakmica između Centrometala Črečan i Mladosti igra se već ove srijede 27. ožujka u Atonu Nedelišće s početkom u 19:00.

– Nadamo se da ćemo u tom susretu može pružiti bolji otpor trenutno najboljoj hrvatskoj momčadi, a s obzirom da je riječ o pravoj odbojkaškoj poslastici pozivaju kako svoje vjerne navijače, tako i sve ljubitelje sporta i odbojke da navijaju za naše i uživaju u vrhunskoj odbojci, najavili su iz našeg kluba.

U drugom polufinalnom susretu Mladost Ribola Kaštela bila je uvjerljiva protiv Rijeke. Bilo je 3:0, tako da je vrlo izgledno da će u finalu opet zaigrati dvije Mladosti.

HAOK MLADOST – OKM CENTROMETAL 3:0 (12, 11, 18)

Dom odbojke na Savi, gledatelja 100. Suci: Muha, Bardić (oba Osijek).

Mladost: Đirlić 1, Sabljak 6, Radoš, Nikačević 5, Mitrašinović 2, Bakonji 2, Sedlaček 15, Šarčević, Jurić, Prlić 1, Marelić 15, Krnić, Dukić 8 (trener: Rade Malević).

Centrometal: Pribanić 2, Marciuš 4, Vincek 11, Ivančić 1, Juras, Vuk, David, Palinkaš 1, Ivan Novak 3, Hrvoje Novak, Zelenika 3, Lesinger (trener: Siniša Novak).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE