Početak ligaškog natjecanja za poželjeti

S dolaskom jeseni, započela je i nova odbojkaška sezona 2020/2021.

Tako je druga ekipa ŽOK Kaštel u četvrtak ugostila četvrtu postavu OK Kitro Varaždin u dvorani OŠ Belica u prvom kolu 3 HOL sjever.

Svi koji prate žensku odbojku znaju koliko se u Varaždinu njeguje sport, a pogotovo odbojka i to ženska, pa je svaki susret s njima sraz s titanom, a s titanom nikad nema šale. Ovo je bio prvi ispit u nizu za novo posloženu drugu postavu ŽOK Kaštel, a koji su igračice uspješno svladale i upisale prvu pobjedu (3:2). Minimalnu, ali ipak pobjedu. Teška utakmica od pet setova, puna neizvjesnosti i preokreta.

Poslastica za one tankih živaca. No upravo se u takvim teškim susretima, gradi karakter. Utakmica je igrana pred praznim tribinama, bez navijača, kojima je omogućen živi prijenos na Facebook stranicama ŽOK Kaštel, a što će biti vrlo vjerojatno značajka budućih domaćinskih utakmica. Zato, u toplini vlastitog doma, zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca iz kluba ŽOK Kaštel, oštrite živce i uživajte u utakmicama. Mentalna podrška se isto računa.

Prva postava ŽOK Kaštel, započela je ligašku sezonu 1. B HOL sjever, gostovanjem u Ivancu, protiv istoimenog kluba. Ivanec je često bio kriptonit naših super junakinje, no ne i ovaj put. Teško ali odlučno od početka do kraja. Igračice su samouvjereno ušetale u utakmicu i u prvom setu, skoro pa bezobrazno za nekog tko dolazi u goste, dominirale cijelim setom, što pokazuje i rezultat 12:25. Pri takvom rezultatu, očekivano je kako će protivnička ekipa dati sve od sebe, izvući sva oružja i pokušati se vratiti u igru, što im je uspjelo te je drugi set otišao domaćinima (25:17). Treći set skoro pa preslika prvog, samo s malo više grešaka naše ekipe i nešto tijesnim rezultatom (17:25). Početkom četvrtog seta, napetost se mogla rezati motornom pilom. Obje ekipe pod izuzetnim pritiskom. Jedna da završi, a druga da nastavi. Ivančanke su ušle čvrsto i cijeli set bile u prednosti. U početku ta je prednost bila minimalna, ali se polako na dozidavala te je pri samom kraju četvrtog seta rezultat bio 24:21. 3 poena velika kao Mont Everest. No Kaštelanke su poznate po svojoj odlučnosti i mic po mic, poen po poen, tvrdo i krvavo, dovele set na 24:24. Teško je opisati dramu zadnjih par minuta i 6 servi, no svaka drama završi s raspletom, pa tako i ova, a sve zahvaljujući iskustvu i hladnijoj glavi naših igračica koje su završile posljednji set rezultatom 26:28 te odnijele sva 3 boda u Pribislavec (1:3). Utakmica se igrala pred minimalnom publikom koju je činilo po 10 navijača svake ekipe, uz pridržavanje svih mjera držanja distanci, nošenja maski i dezinfekcije, što pokazuje da se stvari mogu držati pod kontrolom, te se toplo nadamo kako bi ovaj primjer mogao biti vodilja našim zaštitnicima jer su uvjeti u dvorani OŠ Belica, kudikamo povoljniji od onih u dvorani u subotu. Što bi bilo jako korisno za sljedeću utakmicu kola, u kojoj Kaštel ugošćuje čvrsti Medvešćak. Pokazalo se i kako u srazu istog broja navijača, Kaštel u navijanju, dobiva s čistih 3:0.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE