8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Započinje obuka plivanja za učenike prvih razreda

Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca ima nekoliko programa koji su namijenjenima najmlađima i plivanju, odnosno njihovom prilagođavanju vodi i sportovima u vodi. Jedan od njih je i obuka plivanja za učenike 1. razreda.

Tako će se i s početkom nove školske godine organizirati program za novu generaciju prvašića. Obuka će biti napravljena kroz četiri termina u studenom. Svake subote od 9 do 11 sati u razdoblju od 5. do 23. studenog učenici prvih razreda osnovnih škola savladavat će tehnike plivačkih disciplina.

Obuku će provoditi licencirani profesori kineziologije i treneri plivanja. Za plivanje je dokazano pozitivan utjecaj na tjelesni, psihički, socijalni i emotivni razvoj djeteta i ona koja su uključena u plivanje u ranoj dobi imaju razvojni pomak u odnosu na vršnjake. Voda kao specifičan medij ima pozitivan utjecaj na razvoj psihomotoričkih sposobnosti mališana.

Značajnije se aktivira rad unutarnjih organa, jača se dišni sustav, a lokomotorni sustav se pravilno i brže razvija jer kosti i zglobovi nisu pod opterećenjem kao na kopnu. Zbog svega toga dijete ima poboljšanu koordinaciju pokreta, fleksibilnost i izdržljive mišiće.

Cijena programa iznosi 300 kn (uključuje četiri treninga od po dva sata), a prijave su moguće do 31. listopada putem uplate. Potvrdu o uplati iznosa na IBAN: HR6923400091116029771 donesite sa sobom prije prvog dolaska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE