6.4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Pet zlatnih i tri brončane medalje za čakovečke plivače u Zadru

Nakon što su početkom listopada u Šibeniku na plivačkom Grand Prixu ostvarili odlične rezultate, članovi Čakovečkog plivačkog kluba – ČPK-a to su ne samo ponovili, već i nadmašili u Zadru.

Naime, u Donatovom gradu je 18. i 19. studenoga u organizaciji plivačkog kluba Zadar i Hrvatskog plivačkog saveza održan 2. po redu Mini Grand Prix „sv. Krševan“.

Boje ČPK branili su: Hannah Ereiz, Meri Furdi, Marta Horvat, Vida Kolarić, Ema Medved, Glorija Požgaj i Sven Furdi pod stručnim vodstvom trenera Gorana Kolarića.

Čakovčani su tijekom dva dana uzeli osam medalja; pet zlatnih i tri brončane.
Veliki je to uspjeh kada se uzme u obzir kako je na natjecanju sudjelovalo 500 plivača iz 26 hrvatskih i slovenskih klubova. Osim osvajačica medalja i ostali plivači i plivačice isplivali su odlične rezultate te uz medalje ostvarili desetak plasmana u prvih deset. U ukupnom poretku popravljen je ionako odličan uspjeh iz Šibenika i zauzeli 2., 3. i 7. mjesto.

Hannah Ereiz i Ema Medved zamijenile su mjesta u poretku, pa je tako Hannah zauzela drugo mjesto, a Ema treće. Glorija Požgaj popravila svoj plasman za jedno mjesto i zauzela ukupno 7. mjesto. Mini Grand Prix natjecanja su poslije državnog najjača natjecanja u Hrvatskoj za kategoriju kadeta i mlađih kadeta.

Trener Goran Kolarić o posljednjem nizu uspjeha je rekao kako je to posljedica kontinuiranog rada.
– Drago mi je da naši plivači vide kako im se naporno i kvalitetno treniranje vraća na natjecanjima. To je za njih najbolja poruka i ako tako nastave raditi sigurno će još popraviti svoja vremena i naš klub zadržati u hrvatskom vrhu, uz bok mnogo većih plivačkih sredina – izjavio je.

Vremena za uživanje u lovorikama nema jer slijedi niz natjecanja za koja se čakovečki plivači moraju marljivo pripremati: Regionalno PH za Regiju IV, Sisak mali, mini GP Varaždin, 2. Memorijal „Anto Dragić“ u Čakovcu i Prvenstvo Hrvatske.

Zlatne medalje osvojile su:
– Glorija Požgaj u disciplini 800m slobodno
– Hannah Ereiz u disciplinama 100m leđno i 200m leđno
– Ema Medved u disciplinama 100m slobodno i 400m slobodno, uz zlata Ema je osvojila još čak tri brončane medalje i to na 800m slobodno, 200m leđno i 200m mješovito.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE