NAJAVA: Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca organizira”Plivaj u Fredu”

bebe bazen
Ilustracija, Foto: Pixabay

Udruga za šport djece i mladeži iz Čakovca ima nekoliko programa koji su namijenjenima najmlađima i plivanju, odnosno njihovom prilagođavanju vodi i sportovima u vodi. Sljedeći takav bit će PLIVAJ U FREDU. Riječ je o programu koji je namijenjen mališanima od 12 do 24 mjeseci starosti koji nisu bili sudionici Športko bebe programa.

Za plivanje je dokazano pozitivan utjecaj na tjelesni, psihički, socijalni i emotivni razvoj djeteta i ona koja su uključena u plivanje u ranoj dobi imaju razvojni pomak u odnosu na vršnjake. Voda kao specifičan medij ima pozitivan utjecaj na razvoj psihomotoričkih sposobnosti mališana.

Značajnije se aktivira rad unutarnjih organa, jača se dišni sustav, a lokomotorni sustav se pravilno i brže razvija jer kosti i zglobovi nisu pod opterećenjem kao na kopnu. Zbog svega toga dijete ima poboljšanu koordinaciju pokreta, fleksibilnost i izdržljive mišića.

Kroz vježbanje se ostvaruje bliskost roditelja i djeteta, uklanja se strah, nesigurnost, oslobađa prostor za užitak i iskazivanje ljubavi.

Vježbanjem se uči plutanje uz minimalnu asistenciju roditelja, zadržavanje daha prilikom ronjenja i izvođenja prsnog pokreta nogama (žabica) u Fredovom obruču za obuku plivanja.

Plivaj u Fredu bit će održan u četiri termina od po 45 minuta, od 22. do 25. srpnja na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić. Cijena programa Plivaj u Fredu je 300 kn (uključuje četiri treninga za dijete i ulaznice za roditelja), a upisi su mogući do 20. srpnja. Potvrdu o uplati iznosa na IBAN: HR6923400091116029771 donesite sa sobom prije prvog dolaska.

 

Ostavi komentar