Izvanredan uspjeh: Matej Bračko iz GPK-a Međimurje postao dvostruki prvak Hrvatske

Matej Bračko vraća se u Međimurje sa pet osvojenih državnih medalja.

U subotu i nedjelju 18. i 19. veljače, u Šibeniku je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Na natjecanju je sudjelovalo 140-tak najboljih plivačica i plivača koji su u protekla četiri mjeseca imali prilike isplivati limite za nastup na Prvenstvu Hrvatske koje je odredio Hrvatski plivački savez.

Predstavnik plivačkog kluba Međimurje Matej Bračko nastupio je u pet disciplina i ukupno je osvojio pet medalja: zlato u disciplinama 100m slobodno i 100m leđno, srebro u disciplinama 100m leptir i 200m slobodno te bronca u disciplini 200m mješovito.

Prema svemu navedenom možemo reći kako se radi o najboljem plivaču (kadetu) u Hrvatskoj. Na natjecanju je nastupio pod budnim okom predsjednika kluba Antonija Turka. Matej nije krio zadovoljstvo sa ostvarenim rezultatima ipak je ovo bio povijesni uspjeh za klub kojim bi se sigurno ponosili i puno veći klubovi od našeg. No ovi rezultati su tek početak njegove fantastične karijere koja mu se predviđa. Iz stožera kluba također nisu krili zadovoljstvo ovim odličnim rezultatima. Unatoč nedostatku staza na bazenu i nedostatku financijske potpore s kojima se svakodnevno bore pokazali su kako i jedan mali klub poput njih može pokazati zavidne rezultate na državnoj razini, također su kazali kako je ovo tek početak jedne ere plivanja u Međimurju. Pred nama je početak sezone plivanja u 50m bazenu, za koji su se počeli pripremati u najmodernijem fitness centru u Međimurskoj županiji, a i šire (Aquila fitness centar) gdje treninge vodi njihov glavni trener Antonio Šantek, koji se za sad pokazao izvrsnim trenerskim pojačanjem, a ne sumnjaju da će u budućnosti biti drugačije, poručuju iz kluba.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane: neplivače, plivače rekreativce i plivače koji se ozbiljnije žele baviti plivanjem da se jave na neke od sljedećih kontakata:

  • 0922226955 (Antonio Turk)
  • E-mail: [email protected]
  • Facebook stranicu kluba GPK Međimurje ili Instagram stranicu gpk_medimurje

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE