15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Festival plivanja: Sedam zlata, srebro i bronca za plivače Čakovečkog plivačkog kluba

U subotu i nedjelju, 8. i 9. travnja, u Zagrebu, u organizaciji PK Dubrava, je održano 14. plivačko miniGP natjecanje „Festival plivanja“.

Na 6. po redu mini Grand prix natjecanju ove sezone, Čakovečki plivački klub predstavljalo je 16 natjecatelja, 10 plivačica i 6 plivača.

Natjecanje je održano u velikom 50m bazenu, a na rasporedu je bilo ukupno 11 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta. Nastupila su ukupno 452 natjecatelja iz 24 plivačkih klubova iz Hrvatske i 1 kluba iz Švedske.

Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Adam Šinjori, Filip Cvjetićanin, Vita Pintarić, Sven Furdi, Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Borna Bičak, Gašpar Bodulica, Matija Tropša, Dora Horvat, Marta Horvat, Vida Kolarić, Lucija Trupković, Meri Furdi i Sara Puklavec.

Najbolja tri plivača i plivačice u svakoj disciplini i kategoriji su nagrađeni prigodnim medaljama, a najuspješniji natjecatelj iz svake kategorije, dobiven temeljem zbroja velikih HPS bodova iz četiri discipline natjecanja, je primio pehar.

Najuspješnije među plivačima ČPK-a, i osvajačice medalja, su bile Hannah Ereiz, Ema Medved i Gloria Požgaj. Hannah Ereiz je zauzela prvo mjesto u sve četiri isplivane discipline te je, uz četiri zlatne medalje, osvojila i pehar za prvo mjesto u ukupnom poretku u svojoj kategoriji. Ema Medved je također osvojila četiri medalje, tri zlatne i jednu brončanu, a Gloria Požgaj je osvojila jednu srebrnu.

Natjecatelje su vodili treneri Goran Kolarić, i Leonardo Novak.

Osvajači medalja:

  • Hannah Ereiz 1. mjesto u disciplinama 100 i 200m leđno, i 200 i 400m mješovito; 1. mjesto u ukupnom poretku u kategoriji B (2005. godište)
  • Ema Medved 1. mjesto u disciplinama 100, 400 i 800m slobodno, i 3. mjesto u disciplini 200m mješovito
  • Gloria Požgaj 2. mjesto u disciplini 800m slobodno

(dg)

Hannah Ereiz Čakovečki plivački klub
Hannah Ereiz

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE