8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Ema Medved i Tin Furdi osvojili medalje na GP mitingu u Rijeci

Plivačka sezona se sve više zahuktava i zgusnuti raspored minulog vikenda čakovečke plivače je odveo u Rijeku na 11. međunarodni Grand prix miting „Victoria – Primorje“. Organizator je bio Plivački klub Primorje koji je uspio na prvom ovosezonskom natjecanju u velikom 50m bazenu okupiti 459 plivača i plivačica iz 55 klubova iz Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Velike Britanije, Mađarske i Hrvatske.

Na rasporedu je bilo ukupno 16 disciplina u tri kategorije za plivačice i plivače, a samo natjecanje je bilo podijeljeno na kvalifikacije i kasnije na finala. Treneri ČPK-a Goran Kolarić i Antonio Šantek put rijeke vodili su osmeročlani tim koji je u jakoj konkurenciji uspio ostvariti odlične rezultate pa čak i osvojiti medalje. Tin Furdi je ušao u B finala te je u svojoj kategoriji osvojio dvije bronce na 100m i 200m slobodno. Ema Medved je također u B finalu uzela broncu i to na 100m leđno. Osim njih u Rijeci su nastupali i Kaja Sabol, Vinko Stunković, Hannah Ereiz, Gloria Požgaj, Fran Kovačec i Adam Šinjori.

Po povratku u Čakovec trener Kolarić je kazao kako je iznenadni prelazak u veliki 50 metarski bazen problem jer cijelo vrijeme treniraju, ali i nastupaju u malim 25 metarskim bazenima. „No, bez obzira na to pokazuju konstantu u svojim nastupima te čak poboljšavaju svoja vremena. To nam daje optimizam za nastavak sezone“ izjavio je Kolarić.

čakovečki plivači u Rijeci
Ekipa čakovečkog plivačkog kluba na natjecanju u Rijeci

Uz Emu Medved i Tina Furdija uspješni su bili:

Adam Šinjori s osvojenim 8. mjestom u C finalu u disciplini 100m delfin te 11. mjestom u B finalu u disciplini 200m delfin

Kaja Sabol s osvojenim 9. mjestom u disciplini 50m leđno te 8. mjestom u disciplini 100m leđno, oboje u B finalu

Hannah Ereiz s osvojenim 5. mjestom u disciplini 50m leđno u B finalu, 5. mjesto u disciplini 100m leđno u C finalu te 7. mjesto u disciplini 200m leđno u B finalu

Gloria Požgaj s osvojenim 6. mjestom u disciplini 100m leđno u C finalu.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE