Čakovečki plivači osvojili 10 medalja na Regionalnom plivačkom prvenstvu Hrvatske

Čakovečki plivački klub Sisak
Antonio Šantek, Tin Furdi, Filip Cvjetićanin i Adam Šinjori s trenerom

Posljednji vikend u studenom bio je rezerviran za Regionalno plivačko prvenstvo Hrvatske u Sisku.

Finalna je to provjera mlađih juniora, juniora i seniora prije Prvenstva Hrvatske.

Na natjecanju klubova Regije IV nastupilo je preko sto plivačica i plivača, a među njima i četvero članova Čakovečkog plivačkog kluba: Antonio Šantek, Tin Furdi, Filip Cvjetićanin i Adam Šinjori.

Čakovčani su ukupno osvojili 10 medalja, od čega čak šest zlata.

Trener čakovečkih plivača Goran Kolarić izrazio je zadovoljstvo nastupom četvorke u Sisku.
– Sami plivači vide svoj napredak nakon kvalitetnijih treninga. To je ono što ih motivira za daljnji trud, a svako bolje isplivano vrijeme dodatni im je poticaj za još veće zalaganje. Kao trenera izrazito me veseli kada kod njih vidim taj elan i siguran sam kako će u budućnosti biti još bolji – izjavio je Kolarić.

Ujedno je i najavio Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskim bazenima kojemu će domaćin od 21. do 23. prosinca biti Rijeka. Za sada je šestero plivača ČPK-a osiguralo nastup: Kaja Sabol, Tin Furdi, Adam Šinjori, Ema Medved, Gloria Požgaj i Hannah Ereiz.

Izvrstan nastup najmlađih plivača Čakovečkog plivačkog kluba na plivačkom natjecanju u Sisku

U subotu, 2. prosinca, u Sisku je održan 13. „Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj“ u organizaciji plivačkog kluba Sisak Janaf.

Natjecanje je okupilo 418 najmlađih plivača i plivačica iz 15 klubova iz Hrvatske i 1 kluba iz Slovenije. Natjecanje je održano u 25m bazenu, a Čakovečki plivački klub predstavljalo je osam natjecatelja, dvije plivačice i šest plivača.

Na rasporedu je bilo ukupno devet pojedinačnih disciplina u tri kategorije i zajednička štafeta. Najbolja tri plivača i plivačice iz svake kategorije i discipline su nagrađeni medaljama, a tri najbrže štafete peharima.

Čakovečki plivački klub predstavljali su Meri Furdi, Sara Puklavec, Borna Bičak, Matija Tropša, Dominik Dukić, Roko Radek, Tin Janči i Mario Beliga. U iznimno jakoj konkurenciji, plivači Čakovečkog plivačkog kluba su, unatoč izostanku medalja, postigli odlične rezultate te značajno poboljšali isplivana vremena. Natjecatelje je vodio trener Leonardo Novak.

(dg)

Ostavi komentar