Petar Balunović osvojio srebro na Europskom kupu u Mađarskoj

Proteklog petka, 1. lipnja, članovi čakovečkog Judo kluba Zrinski su se uputili na svoj drugi Europski kup koji se održavao u mađarskom gradu Gyor (Jura).

Prvog dana nastupili su judaši sa manjim kategorijama, odnosno, do 50 kilograma kod dječaka te do 52 kilograma kod djevojčica. Najznačajniji rezultat napravio je Petar Balunović.

Prošlo je samo tjedan dana od velikog uspjeha Petra, kada je prije tjedan dana postao po drugi put zaredom državni prvak Hrvatske te sa velikom željom i motivacijom čekao Europski kup. Kategorija je brojala 16 natjecatelja. Prvu borbu imao je sa judašem iz Mađarske koji je i prvak Mađarske u judu, borbu je odradio taktički te vrlo brzo pobijedio. Četvrtfinalnu borbu imao je sa judašem iz Srbije kojeg je sa atraktivnom tehnikom pobijedio te izborio polufinale. Polufinalna borba bila je sa predstavnikom iz Ukrajine. Vodila se teška i tvrda borba, oboje su čekali svoje prilike i bez previše riskiranja se borili. Borba je otišla u produžetke gdje su oboje imali dvije kazne, nakon što je Petar dobio drugu kaznu krenuo je agresivnije te je u sljedećem napadu bacio sjajnu ručnu tehniku i ušao u svoje prvo veliko finale na Europskom kupu.

Finalna borba bila je sa prvakom Srbije. Borba je bila jako oprezna, bez velikih riskiranja, bio je napad za napadom. U već drugom napadu Petar je krenuo sa požrtvovnom tehnikom i bacio protivnika na ippon, ali nakon provjere snimke utvrđeno je da nije bilo kontinuiteta te je ostao bez bodova. Nakon par napada Petar je napravio ulazak te krenuo sa borbom u parteru, ali je sudac na diskutabilan način prosudio da je Petar napravio nedozvoljeni gard te je dobio kaznu. S obzirom da su imali isti stil borbe, teško je bilo doći do prave akcije za bacanje te su oboje dobili kaznu. Petar je imao dvije kazne, a protivnik jednu te je upravo on iskoristio priliku gdje je Petar dobio još jednu kaznu i izgubio.

Ostaje mali žal za finalnom borbom s obzirom da je bilo dosta čudnih sudačkih odluka. Gledajući pozitivnu stranu, Petru je ovo drugi Europski kup gdje već ima drugu Europsku medalju. Nakon sjajnih predstava u Sarajevu, napravio je sada korak više te osvojio srebrnu medalju gdje je opet pomaknuo svoje granice i pokazao da vrijedi puno i da njegovo vrijeme tek dolazi. Na natjecanju su još nastupili Nika, Meris, Iker i Anas koji su ostali bez plasmana, rekao je njihov trener Filip Šeketa.

Filip Šeketa i Petar Balunović Judo klub Zrinski

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE