Završio prvi tjedan ljetnih sportskih kampova. Sljedeći na rasporedu rukomet i odbojka na pijesku

ljetni kampovi (2)

Prvi tjedan ljetnih školskih praznika brojni školarci iskoristili su za sportske aktivnosti koje im 14. godinu za redom u sklopu projekta “Svaki tjedan sport jedan” organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca.

Prvgo tjedna školskog raspusta đaci su na ponudi imali tri kampa: plivanje, kickboxing i odbojku. Većina učenika, preko njih 100 odlučilo se kamp iz plivanja kojeg je provodio Čakovečki plivački klub. No, bilo je i onih koji nisu u vodi tražili ljetno osvježenje već su se odlučili za odbojku. Odbojkaški klub Totovec drugi se puta uključio u organizaciju kampa iz odbojke, a ovog put kamp se održava u sportskoj dvorani OŠ Strahoninec u poslijepodnevnim satima.

Trener Aleksandar Kovačić više od 30 mališana trenira svakog poslijepodneva i upoznaje ih s čarima odbojke. “Pohvalno je što u Zajednici sportskih udruga razmišljaju i o djeci koja nisu iz Čakovca. Prijašnjih godina svi kampovi su se održavali u Čakovcu, a ove mi već drugu godinu imamo kampove za učenike s područja naselja dravskog bazena. Na taj način približavamo sport djeci, a to je pravi cilj ovakvog provođenja ljetnih školskih praznika” rekao je Kovačić. Dodao je i kako poslijepodnevni termin kampa omogućuje dolazak djece koja su u jutro na drugim kampovima. Jutarnji termin pak je već godinama rezerviran za kamp iz kickboxinga.

Prvi od tri ovogodišnja borilačka kampa održava se u dvorani 1. osnovne škole, a voditelj kampa Andrija Kozjak iz Kickboxing kluba 300 rekao je kako se drže ustaljenog ritma provedbe. “Tjedan dana je prekratko razdoblje da bi djeca naučila sve o sportu. Mi im dajemo osnove i pokušavamo ih zainteresirati da se kasnije priključe radu našeg kluba i tamo nastave ozbiljnije trenirati” izjavio je. Primijetio je kako je posljednjeg dana kampa polaznost bila za 50 posto manja što je posljedica spajanja praznika i odlaska brojnih obitelji na godišnji odmor.

Inače, kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec.

Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84.750 kuna. Sljedećeg tjedna na rasporedu su kampovi iz rukometa i odbojke na pijesku.

Ostavi komentar