13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Više od 200 natjecatelja u Međimurju na 12. Europskom prvenstvu u disc golfu

Međimurje je domaćin 12. Europskog prvenstva u disc golfu.

Međimurska županija o ovome je poslala priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Od 15. do 18. kolovoza 2018. godine, u Toplicama Sveti Martin, održava se 12. Europsko prvenstvo u disc golfu (EDGP). Više od 200 natjecatelja iz 27 europskih zemalja, bori se za prestižne titule europskih disc golf prvaka u osam kategorija podijeljenih prema dobnom uzrastu i spolu.

Svečanost otvaranja 12. Europskog disc golf prvenstva podržali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, direktor LifeClass Terme Sveti Martin Branimir Blajić, direktor PDG-a Brian Honiger i predsjednik Europske disc golf Federacije Paul Franz.

Župan Matija Posavec, istaknuo je kako ga veseli  što se Europsko prvenstvo jednog od tri najbrže rastuća sporta u svijetu, održava upravo u Međimurskoj županiji, a posebno što od dvadesetak profesionalnih igrača iz Hrvatske, njih dvoje Radule Mikić i Mario Mesarić dolaze iz čakovečkog kluba Zrinski. Svima je zaželio puno uspjeha i sreće na samom natjecanju te pozvao da prilikom slobodnog vremena upoznaju turističku i sportsku ponudu Međimurja.

Načelnik Dražen Crnčec, rekao je: „Ponosni smo što ste danas ovdje, svima vam želimo mnogo sportskog uspjeha te se nadamo da ćete iz najsjevernije općine u Hrvatskoj ponijeti najljepše uspomene!“

Direktor Branimir Blajić, pozdravio je sve prisutne te zahvalio na pruženom povjerenju u suorganizaciji samog natjecanja te napomenuo kako je upravo 12. Europsko prvenstvo jedan od bitnijih događaja sportskog i turističkog karaktera za Terme, a za koje su se s posebnim zadovoljstvom pripremili.

Dinko Šimenc, direktor tvrtke Lagoda Disc Golf istaknuo je: „Ovo europsko prvenstvo kruna je našeg rada kroz proteklih 7 godina, a posebno nam je priznanje što je upravo ovo natjecanje prvo koje je održano u zemlji jugoistočne Europe, pa smo samim time napravili iskorak u širenju disc golfa. Ujedno, zahvaljujem županu Međimurske županije, Turističkoj zajednici MŽ, općini Sveti Martin na Muri, LifeClass Termama Sveti Martin što su pomogli u samoj suorganizaciji 12. Europskog prvenstva u disc golfu“.

Hrvatsku će na EDGP  predstavljati Nino Đurak, Aleksandar Vucković, Marko Marčec i Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin, Radule Mikić i Mario Mesarić iz čakovečkog kluba Zrinski, te Ana i Tomislav Gorički iz Flying disc kluba Zagreb.

Foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE