Sportske zajednice omogućile vrtićarcima trening povodom Hrvatskog olimpijskog dana

dan hoo naslovna
Foto: Zajednica sportskih udruga Čakovca

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora izradila je kratki edukativni video koji je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi uz pomoć video-trenerice obilježili 10. rujna Hrvatski olimpijski dan.

Gradska sportska zajednica uz pomoć Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan tradicionalno je obilježavala ovaj dan na području Čakovca, ali zbog pandemije virusa COVID-19 vanjsko osoblje, pa tako i treneri ne mogu više ući u odgojno obrazovne ustanove.

Da bi se Hrvatski olimpijski dan ipak obilježio, u razgovoru s ravnateljicom Dječjeg vrtića Čakovec Gordanom Šoltić Siladi došlo se na ideju izrade videa namijenjenog vrtićarcima.

Zajedničkim snagama gradske i županijske sportske zajednice osmišljen je projekt iza kojeg je stao Hrvatski olimpijski odbor.

– Pandemija koronavirusa i brojna prateća ograničenja prisilila su nas da pronalazimo nove načine kako bismo sport približili pučanstvu, posebice najmlađima. Ovime smo željeli da naša video-trenerica Tanja dođe u predškolske ustanove u cijelom Međimurju gdje će djelatnici i polaznici obilježiti Hrvatski olimpijski dan, izjavio je dopredsjednik županijske sportske zajednice Mario Vukoja dodavši kako je link s videom poslan svim vrtićima u Međimurju.

U 13-minutnom uratku u glavnoj ulozi je trenerica Tanja Mesarić Novak iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec.

Mesarić Novak je završila kineziološki fakultet i više od dva desetljeća je u sportu.

Autorica je programa Univerzalne sportske igraonice i škole kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Osim toga, autorica je još četiri sportskih programa namijenjenih djeci predškolske i dva školske dobi.

– Bilo mi je  zadovoljstvo snimati vježbice za mališane i nadam se da će oni uživati kao što sam uživala i ja, izjavila je trenerica Tanja.

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10. rujna i to povodom utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Cilj obilježavanja dana je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanju građana u sportske aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica koja predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje čovječanstvo.

Link za video na Youtube-u:

https://youtu.be/5yJHtiyQe-o

Link za preuzimanje videa na Google drive-u:

https://drive.google.com/file/d/1MXq1-i2zCZygcdvRWXPbNC2dhx7Fb5Sy/view?usp=sharing

(Zajednica sportskih udruga Čakovca)

tanja mesaric dan hoo 1 tanja mesaric dan hoo 2 tanja mesaric dan hoo 3 mario vukoja dan hoo 2 mario vukoja dan hoo 1

Foto: Zajednica sportskih udruga Čakovca

Ostavi komentar