Speedway utrka na Mileniumu: Jurica Pavlic najavio borbu za pobjednički pehar

Jurica Pavlic
Jurica Pavlic, Foto: zv

Zagrijavaju se motori na stadionu Milenium za prvu ovogodišnju utrku, za Europsko speedway prvenstvo.

Jedna od četiri kvalifikacijske polufinalne utrke održat će se upravo ove subote 28. travnja s početkom u 19 sati u Donjem Kraljevcu. Jedanaest zemalja (Njemačka, Austrija, Mađarska, Slovenija, Italija, Ukrajina, Rusija, Švedska, Poljska, Danska, Latvija i Hrvatska) šalje svoje ponajbolje predstavnike koji će se boriti za ulazak u sljedeći krug natjecanja – Speedway Euro Championship Challenge.

Utrka se vozi u dvadeset redovnih vožnji iz kojih se najbolja dvojica plasiraju direktno u 22. vožnju, tj. finale, a plasirani od trećeg do šestog mjesta voze 21. vožnju, takozvani „Last chance“, te najbolja dvojica ulaze u finale.

Samo trojica iz finalne utrke kvalificirat će se dalje, a naše oči uprte su u hrvatskog predstavnika i domaćina Juricu Pavlica.
– Veselim se utrci na domaćem terenu, posebno publici koja mi daje dodatnu motivaciju. Bit će ovo teška utrka s obzirom na to da je cilj postolje i osvajanje pehara, uz ovako jaku konkurenciju. Pozivam sve ljubitelje speedwaya da dođu u subotu navečer na stadion Milenium i uživaju u odličnom speedwayu – riječi su Jurice Pavlica kojeg već sljedeći dan čeka utrka u Poljskoj u Krakowu.

Stadion se otvara u 17 sati, ulaznice se prodaju po cijeni od 70 i 90 kn, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.

(dp)

Ostavi komentar