ČAKOVEC U SRIJEDU obilježava Svjetski dan hodanja. Pridružite se!

U srijedu 9. listopada održat će se deseta od planiranih 12 ovogodišnjih aktivnosti „Volonteri u parku“ koje se provode u sklopu projekta Živjeti zdravo. Deseta aktivnost bit će održana povodom Svjetskog dana hodanja s početkom u 9 sati u Perivoju Zrinski.

Svjetski dan hodanja obilježit će članovi Grupe za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, polaznici dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak, štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec te štićenici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Preko 150 sudionika će kružno šetati parkom te pritom pokazati međugeneracijsku solidarnost.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organiziraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

izvor: Zajednica sportskih udruga Čakovca

Ostavi komentar