13.1 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Održan sastanak članova Skupštine MNS-a

Jučer je održan sastanak članova Skupštine MNS-a, predstavnika međimurskih klubova, na koji se odazvala nadpolovična većina.

Članovi Skupštine sazvali su, sukladno Statutu MNS-a, izvanrednu sjednicu Skupštine koja će prema njihovim navodima održati 22.10.2021.

Uz to poslali su i priopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

– Dana 17.9.2021. održana je Skupština Međimurskog nogometnog saveza. Na toj sjednici Skupštine MNS-a donijeta je odluka o razrješenju predsjednika i Izvršnog odbora MNS-a većinom glasova (183 od 242 glasa). Zapisnik o toj sjednici, sastavljen i potpisan od strane zapisničara Darka Jambrovića i Mate Kljajića je nepotpun i ne sadrži ovu odluku. Prema Statutu MNS-a , zapisnik sa Skupštine moraju potpisati zapisničar i ovjerovitelji zapisnika. Kako je isti potpisan samo od zapisničara te od Mate Kljajića, koji nije nadležan za potpisivanje zapisnika te koji se u potpisu predstavlja kao Predsjednik MNS-a, iako je na istoj sjednici podnio neopozivu ostavku i razriješen je dužnosti, a nije ovjeren potpisom od strane ovjerovitelja zapisnika izabranih na sjednici Skupštine, ovaj zapisnik smatramo nevažećim. Stoga se i razmatra da se pred Disciplinskom komisijom HNS-a predloži pokretanje disciplinskog postupka protiv Mate Kljajića zbog nepoštivanja odluka Skupštine te potpisivanja zapisnika. Suprotno odluci Skupštine kao najvišem tijelu Saveza, Damir Dominić sazvao je nelegalnu sjednicu Izvršnog odbora kojeg je razriješila Skupština, a nelegalna sjednica na kojoj je bilo nazočno 7 od 13 članova razriješenog Izvršnog odbora održana je 5.10.2021. Zbog toga se također razmatra Disciplinskoj komisiji HNS-a predlaganje pokretanja disciplinskog postupka protiv Damira Dominića. Većina zastupnika Skupštine uputila je poziv za sazivanje Skupštine Međimurskog nogometnog saveza, kako bi se de facto potvrdile odluke zadnje Skupštine održane 17.9.2021., a sve iz razloga što Skupština nije mogla predati legitimni zapisnik koji se mora predati nadležnom državnom uredu, obzirom da je zapisničar potpisao nepotpuni zapisnik. U potpisivanju mu se priključio Mate Kljajić, koji je na zadnjoj sjednici podnio neopozivu ostavku i razriješen je dužnosti. Pa ipak potpisao je zapisnik, iako to ne bi mogao ni kao predsjednik, a kamoli kao razriješeni predsjednik. Iz svega navedenog očito je koliko daleko su spremni pojedinci ići i kakvim se sve sredstvima boriti protiv velike većine. Kao da nije dovoljna činjenica da su prvi put u povijesti nogometni klubovi tražili i smijenili predsjednika i Izvršni odbor. I to kakvom većinom! 183 od 242 glasa. Sramote li! Kao da to nije dovoljno da se bivši predsjednik i nekolicina njegovih operativaca povuku sa svih funkcija u Savezu! Naprotiv, njima je to poziv da krenu u operativu, suprotnu odlukama Skupštine, i krenu u obračun s 183 glasa u Skupštini te dalje pokušavaju upravljati Savezom sazivajući krhotine nepostojećeg “Izvršnog odbora” i stavljati sebe (6-7 pojedinaca) ispred Skupštine koja ih je razriješila sa 183 glasa. U cilju da se MNS postavi na noge, na demokratski način odlučivanja i ono najvažnije, uvažavanja najvišeg tijela Saveza, Skupštine tj. svih klubova, a ne pojedinaca i njihovih osobnih interesa.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE