ŽOK Kaštel iza sebe ima najuspješniju sezonu u klupskoj povijesti

Nakon 27 godina postojanja i brojnih sjajnih trenutaka, Pribislavčani će ovu sezonu pamtiti kao najtrofejniju u svojoj povijesti.

Ženski odbojkaški klub Kaštel Pribislavec osnovan je 1996. godine te od samih početaka bilježi impresivne rezultate. Zanimljivo je napomenuti kako je osnovan na inicijativu profesora tjelesno-zdravstvene kulture OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, profesora Franje Novaka. Trenutni predsjednik kluba je Renato Frančić, dok Marko i Željka Obadić, Darina Novaković te mlade snage Azra Jelenić i Laura Frančić obavljaju trenerski posao i najzaslužniji su za ovosezonske rezultate.

Pribislavski klub ove sezone broji čak preko 120 članica, od najmlađih uzrasta pa sve do seniorske momčadi. Seniorke Kaštela natječu se u 1.B HOL Sjever, druga i treća momčad natječe se u međužupanijskoj ligi, dok se u ligama mini i male odbojke natječu po dvije ekipe u U13 i U11 kategoriji.

Upravo su tzv. „mini“ i „male“ Kaštelanke najveći hit sezone. Županijsko zlato mlađih kadetkinja, županijsko zlato u mini odbojci, zlato i bronca na županijskom prvenstvu male obojke, srebro na regionalnom prvenstvu male odbojke te bronca na regionalnom prvenstvu mini odbojke bili su sjajna uvertira za veliko finale sezone – državno prvenstvo u Zadru.

Prvenstvo je održano u travnju, a igralo se u prepunim dvoranama Višnjik, Mocire, Ravnice i Bibinje te je u svakoj kategoriji sudjelovalo 18 ekipa.

Nakon pobjeda nad Kostrenom i Gusarom te porazima od Don Bosca, Brda, Župe Dubrovačke i Trogira, najmlađe Kaštelanke stižu do 11. mjesta u konačnom poretku te novog velikog rezultata.

S druge strane, djevojke iz male odbojke osvojile su sveukupno 6. mjesto, pobjedama nad Dubrovnikom, Ivancom i Varaždinom te porazima od Trogira, Osijeka te Banjola.

– Vratili smo se doma puni dojmova, puni lijepih uspomena i novih iskustava, kako mi, tako i naše curice, a i sigurni smo da će biti još ovakvih putovanja. Pokazali smo da iako se radi o klubu iz male sredine, da smo u samom vrhu što se tiče rada sa mlađim kategorijama, a bravo i za roditelje i navijače, koji su bili uvjerljivo najglasniji na tribinama cijelog vikenda. Bili smo jedina momčad na prvenstvu iz Međimurja i moramo biti ponosni na sve aktere ove fantastične priče – poručili su iz kluba.

Foto: ŽOK Kaštel

Druga i treća momčad ovog su puta imale slabiju sezonu jer se radilo o prelasku u viši rang te je ova sezona bila krucijalna u stjecanju novih iskustava. No, ono najvažnije jest ostvareno i druga momčad osvojila je Kup Međimurske županije.

Da su Pribislavčanke najbolje kad je ulog najveći, pokazala je i seniorska momčad Kaštela, koja je proteklog vikenda u najvećem međimurskom derbiju nadigrala Nedelišće i osvojila Kup. Nakon 6. mjesta u 1.B HOL Sjever i nekoliko velikih pobjeda, poput one nad zagrebačkim Dinamom ili Petrinjom, djevojke i treneri imaju mnoštvo razloga za zadovoljstvo.

– Osvajanje seniorskog Kupa najbolji je način da se završi ovakva sezona puna uspjeha. Derbi utakmice s Nedelišćem uvijek su posebne, a ova pobjeda još je i draža kad pogledate da u tri ovogodišnje utakmice nismo ispustili ni jedan set. Slijedi nam kratka pauza, a onda krajem lipnja organiziramo 25. po redu tradicionalni turnir u odbojci na pijesku „Pješčana oluja“ – zaključak je kluba.

ŽOK Kaštel Pribislavec pokazatelj je da su u momčadskom sportu najvažniji elementi složnost, volja za igrom i želja za pobjedom, a ovoj ogromnoj obitelji od 120 članova toga nikako ne nedostaje.

 

Autor: Luka Pongračić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE