Pobjeda Kaštelanki vrijedna naslova prvakinja 2. A lige centar

odbojka

U sportskoj dvorani OŠ Belica odigran je derbi susret u 2. A odbojkaškoj ligi centar u kojem su domaće odbojkašice Kaštela iz Pribislavca slavile s 3:0 (25:13, 28:26, .25:21 ) u setovima protiv zagrebačkog Medveščaka i tako osvojile naslov prvakinja 2. A odbojkaškoj ligi centar i plasman u 1. B odbojkašku ligu. Bio je to susret u kojem su domaće odbojkašice nametnule visoki ritam igre koje gošće u prvom setu jednostavno nisu mogle pratiti i set je nakon nešto više od dvadesetak minute igre otišao na stranu Kaštela.

Drugi set Kaštelanke su također otvorile vrlo dobro, no poslije vodstva 5:4 gostujuće igračice iskoristile su mali pad koncentracije domaćina i okrenule set u svoju koristi i povele 6:13. Uz glasno i fantastično bodrenje domaćih navijača Kaštelanke se vraćaju u igru i sustižu Medvešćak na 13:14. Do kraja seta prvo su poravnale rezultat na 22:22, a nakon toga uz veliku borbenost za svaki poen i osvajaju set 28:26.

Treći set za Kaštelanke nije počeo baš najbolje, gošće su povele 6:12. No, uz već ranije spomenutu borbenost domaćih igračica i njihove fantastične navijače, ta prednost je prvo smanjena na 15:17, a nakon toga u potpunosti su preokrenule rezultat za konačnih 25:21 i veliko slavlje.

Za ŽOK Kaštel u susretu protiv Medvešćaka nastupile su u sastavu Dijana Šestan, Mirjam Varga, Tija Budiša, Željka Obadić, Matea Knezić, Ljerka Herman, Mateja Posavec, Inka Varga, Ema Frančić, Ria Horvat, Petra Prprović, Iva Bulović, Darina Ivačić, Mailinda Vnuk. Trener Marko Obadić.

Plasman u 1 B ligu kao kruna odlične sezone

Nakon susreta trener Kaštelanki Marko Obadić nije krio svoje zadovoljstvo pobjedom i ostvarenim uspjehom. – Morali smo se pošteno namučiti kako bi dobili dobru ekipu Medvešćaka, no moje igračice pokazale su još jednom kako su ove sezone zaslužile osvajanje naslova i plasman u viši rang natjecanja. Sada nam slijedi Kup natjecanje, dodao je Obadić, nakon čega se “selimo na pijesak”. Nakon pješčane sezone cure će dobiti nešto slobodnog vremena , a onda krećemo naravno s pripremama za novu sezonu. Nadam se da će to biti 1. B liga, s obzirom na to da kolaju nekakve priče kako se ide ponovo u nekakvu reorganizaciju odbojkaških liga, tako da u ovom trenutku ne znamo točno na čemu smo ,kada je pitanje rang natjecanja u novoj sezoni.

Pehar i medalje Kaštelankama koje su naslov prvakinja osvojile s 24 boda, ispred drugoplasirane ekipe ŽOK Bjelovara s 21 bodom, te trećeplasirane ekipe OK Medveščak s 18 bodova, predao je Željko Jurčević, povjerenik za natjecanja Hrvatskog odbojkaškog saveza. Više o velikom uspjehu odbojkašica Kaštela pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina, novom 1180. broju koji izlazi u petak 27. travnja.

odbojka 1

Ostavi komentar