Centrometal je poražen od OK Mladost Ribola Kaštela.

Konačni rezulat je bio OK Mladost Ribola Kaštela – OK Centrometal 3:0 (22,21,19).

Utakmica se igrala pred stotinjak gledatelja u dvorani Kaštel Stari, a suci su bili Špadina (Šibenik) i Ivković (Split).

Nakon prošlotjednog domaćeg poraza od Rijeke uprava črečanskog kluba odlučila se na smjenu trenera. Tako je odlučeno da će preostale utakmice do kraja kalendarske godine voditi Jadranko Kirić.

A s novim trenerom ekipa je otišla na najteže moguće gostovanje, ono kod državnog prvaka. I dobro su odigrali utakmicu, ali to ipak nije bilo dovoljno za osvajanje pokojeg boda.

Kod Centrometala u početnoj postavi novost su bili libero Vuk i srednjak Kopačević. Domaći su cijeli susret uglavnom odigrali sa najjačom postavom.

Prvi set je poravnato do 8:8. Zatim domaći imaju malu prednost, no Centrometal je blizu priključka. U završnicu seta se ulazi sa 21:20. Kaštela ima dvije set lopte kod 24:22. Nakon toga sporno suđena lopta u polju domaćih za 25:22.

No Međimurci ne odustaju i nastavljaju sa dobrom igrom u drugom setu, te vode 7:5. Okrenuli su to Kaštelani u svoju korist od pet poena. Odličnim skok servisima Vinceka ubrzo je samo poen razlike.  Opet se sa neizvjesnim rezultatom ulazi u završnicu. Mladostaši to bolje odigravaju za 25:21.

Nakon 2:0 za Kaštelu u trećem setu kod Centrometala šansu za igru dobiva i mladi Juras. Početno vodstvo Kaštele Centrometal pretvara u svoju prednost 9:7, zadnji put vodi 10:9. Tada je popustio prijem gostiju i to domaći koriste. Stječu prednost koju čuvaju do kraja za konačnih 25:19.

Kod domaćih najviše poena ostvarili su Đirlić i Ćosić po 15, kod Centrometala Vincek sa 10 i Bogdanović sa 9.

Kaštela : Višić 4, Tomić, Perić 4, Kulušić,Giljanović 2, Đirlić 15, Glaurdić 1, Ćosić 15, Melvan 3, Pervan, Ljaftov 11, Sablić (trener Rančić)

Centrometal : Marciuš, Puđa, Kurteš, Gotal 2, Juras 2, Vuk, Palinkaš 6, Posavec  7, Bogdanović 9, Kopačević 3, Vincek 10 (trener Kirić)

Ovime je Centrometal prvi dio sezone završio na šestom mjestu. Prvenstvo se nastavlja 28. siječnja.  

Ali do kraja 2016. godine očekuju ih još dva velika nastupa. Prvo u četvrtak u Sloveniji igraju uzvratni susret CEV Challenge cupa. Tamo odlaze sa prednošću od 3:2.

Na kraju ih 28./29. prosinca očekuje Final-four Kupa Hrvatske u Kašteli. Nisu imali sreće u ždrijebu, u polufinalu će igrati protiv domaćina. Bilo bi lijepo da godinu završe sa jednom od medalja na tom natjecanju.

Ostavi komentar