5.6 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Djevojke Kluba odbojke na pijesku Čakovec dobro ušle u sezonu

Poznata ljetna turistička destinacija Novalja, bila je početna postaja ovogodišnje sezone natjecanja u odbojci na pijesku.

Među brojnim ekipa 16. i 17. lipnja na prvom u nizu Otvorenog pojedinčanog prvenstva Hrvatske bila su i dva para Kluba odbojke na pijesku Čakovec – Ema Frančić i Tija Budiša te Mirjam Varga i Anja Šmitran.

Iako su među najmlađima u seniorskoj konkurenciji pod stručnim vođenjem trenera Ivana Vabeca ravnopravno se nose s djevojkama iz drugih sredina, a to su još jednom demonstrirale u Novalji.

Prve su na pijesak izašle Mirjam i Anja kojima su se s druge strane mreže suprotstavile iskusne Krmpotić i Knezić. Iako su pružile dobru partiju i pokazale borbenost, mlade Čakovčanke poražene su glatko s 2:0.

Drugi čakovečki par Frančić-Budiša u svom otvaranju imale su više sreće. Protiv Karlovčanki Protulipac i Pavlaković odlično su otvorile dvoboj i povele s 1:0. No, djevojke iz grada na četiri rijeke vrlo brzo poravnavaju na 1:1. U odlučujućem trećem setu odbojkašice KOP-a Čakovec ipak uspijevaju pronaći snagu i pobjeđuju s 2:1. U svom drugom susretu Ema i Tija lakše od očekivanog gube od vrlo dobrih Gabrijele Stipanović i Lune Bečić.

Ždrijeb je htio da u sljedećem susretu snage odmjere dva čakovečka para. Pobjednik dvoboja plasirao bi se u osminufinala. Prvi set je otišao na strani Eme i Tije, no u drugom setu, Mirjam i Anja pokazuju svoju kvalitetu i borbenost pa poravnavaju rezultat na 1:1. Treći i odlučujući set donio je rijetko viđen triler. Mirjam i Anja nastavljaju odličnom igrom, dobrim servisom zadaju velike muke Tiji i ostvaruju ogromnu prednost od 14:7, do konačne pobjede dijeli ih samo jedan poen. I kada već svi mislili da je susret odlučen, Ema i Tija rade nevjerojatan preokret i dobivaju set sa 16:14.

Mirjam i Anja ispadaju iz natjecanja, a Ema i Tija nastavljaju borbu za četvrtfinale, protivnice su im favorizirane Ivana Ovčina i Doroteja Čosić.
Čakovčanke sjajnom igrom dominiraju u cijelom prvom setom i sigurno ga dobivaju. Drugi je set pun neizvjesnosti i preokreta, ali je rezultat poravnat na 1:1, pa se igrao treći odlučujući set, koji donosi puno uzbuđenja i mnogo lijepih poteza s obje strane. Naše Frančić-Budiša uz malo nesreće gube s tijesnih 13:15 i time napuštaju natjecanje.

No, usprkos tome trener Vabec bio je jako zadovoljan. “Pokazale su se u odličnom svijetlu i skrenule pozornost na sebe. Nitko od tako mladih igračica nije očekivao takvu igru, iako sam ja vjerovao u njih” rekao je Vabec i dodao kako je turnir jako dobro poslužio za stjecanje iskustva.

“U srazu s kvalitetnim i iskusnim parovima samo mogu dodatno brusiti formu za natjecanja koja im predstoje” poručio je.

U subotu 23. lipnja se u Čakovcu igra tradicionalni memorijalni turnir Rajko Kolarek, a nakon toga 29. istog mjeseca na rasporedu je Klupsko juniorsko prvenstvo Hrvatske.

MEMORIJAL RAJKO KOLAREK

KOP Čakovec i ove godine organizira, Memorijalni turnir Rajko Kolarek, koji će biti održan u subotu, 23. lipnja, na terenima kod Gradskih bazena “Marija Ružić” s početkom u 14 sati. Na jednom terenu će igrati ženski parovi i ukoliko će biti zainteresiranih i muški parovi, a na drugom terenu trojke, muške i ženske ili mješovite trojke. Rok prijave za ženske parove je petak do 12 sati, na tel 091 509 9548, za ostale je prijava prije samog početka turnira.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,206FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE