Za Centrometal treća pobjeda nad Siskom i kreće doigravanje

U susretu Sisak i Centrometal odlučivali su o petom mjestu u državi. Ipak pobjedu je odnio Centrometal.

Rezultat ove utakmice Superlige je bio OK Sisak – OKM Centrometal 2:3 (25:21, 25:15, 11:25, 24:26, 6:15).

Prije susreta Sisak je još uvijek mogao i ispasti iz Superlige jer ih je u slučaju poraza 3:0 mogao prestići Šibenik.

Početak susreta vrlo izjednačen. Igrači Centrometala bez problema su radili promjene, imali malu prednost, ali nikako nisu uspjevali pogoditi servise. Na kraju su Sišćani to iskoristiti, u drugoj polovici seta poveli s tri razlike i to zadržali do kraja seta. Nevjerojatnih 13 promašenih servisa gostiju u prvom setu.

Početkom drugog seta odličnim servisima Išeka Sisak jer poveo 4:0. Već tu su domaći stekli veliku prednost koju su zadržali do druge polovice seta. Centrometal igra sa mnogo grešaka. Pred kraj seta trener Kirić u igru umjesto Kopačevića uvodi srednjaka Puđu što se pokazalo bitnim u nastavku utakmice. Drugi set završava 25:15.

Nakon što su izgubili dva seta Međimurci su se konačno pribrali, poveli sa 12:6. Proigrala su oba srednjaka Palinkaš i Puđa, krenula je Centrometal i serva, nije se više griješilo. Cijeli set dominacija za 25:11 i smanjenje na 2:1.

Četvrti set od početka vrlo izjednačen. Niti jedna momčad ne stječe neku značajnu prednost. Kod 16:15 za Sisak Vincek dva puta griješi u napadu i Sisak stječe značajnih  tri poena razlike. U završnicu seta ulaze sa tom prednosti i dolaze do meč lopte kod 24:21. Posavec prolazi u napadu i dolazi na servis. On ih je samo ubacivao, a redom Išek, Tepavac i Komosar ne prolaze, pa opet još jednom Išek i sa pet uzastopnih poena Centrometal poravnava na 2:2.

Kao da je to slomilo domaće. Odličnim servisima Bogdanovića Centrometal je poveo u petom setu sa 5:0. Na promjeni strana je 8:2 i tu je kraj otpora Siska, završava 15:6.

Bila je ovo treća pobjeda Centrometala nad Siskom u proteklih mjesec dana.

Ovime je završio regularni dio lige i kreće doigravanje. Centrometal u njega kreće sa pete pozicije, a igrat će protiv osječke Murse. Prvi susret igra se već u četvrtak u Osijeku od 17:30, uzvrat je u nedjelju također u 17:30 sati u dvorani Aton u Nedelišću. Igra se na dvije pobjede, u slučaju da bude 1:1 treći susret je u Osijeku.

Kako se doigravanje igra samo za prvaka, realno je za očekivati da će Centrometal sezonu završiti na petom mjestu što će se smatrati značajnim uspjehom obzirom na bitno promjenjen sastav obzirom na prošlu sezonu.

Parovi četvrtfinala :
Mladost Ribola Kaštela – Kitro Varaždin
Mladost Zagreb – Medicinar Zagreb
Rijeka – Sisak
Mursa Osijek – Međimurje Centrometal

Protiv domaćeg Siska utakmicu je pratilo oko 150 gledatelja, a suci su bili Bingula i Raca (oba Zagreb).

Centrometal: Marciuš, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Palinkaš, Posavec, Bogdanović, Kopačević, Vincek (trener Kirić)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

organski vrt steiner

Što je organski vrt? Saznajte na predavanju!

Održana rekordna Zabavna liga vrtića

Sajam u Čakovcu 24.4.2024.

Sajam u Čakovcu 24.4.2024.