7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Centrometal ispao iz doigravanja za prvaka Hrvatske

OKM Centrometal je ispao iz doigravanja za prvaka Hrvatske jer ga je u Osijeku pobijedila domaća Mursa.

Rezultat je bio uvjerljiv za domaćine MOK Mursa Osijek – OKM Centrometal 3:0  (25:16, 29:27, 25:17).

U trećoj utakmici četvrtfinala Centrometal zbog bolesti nije mogao računati na korektora Vinceka što je bio veliki hendikep za međimursku ekipu. Tako je mjesto na toj poziciji u prvom setu zauzeo Bogdanović, a na mjesto primača ušao Juras.

Od samog početka Mursa je ušla bolje, blokovima zaustavila gostujuće igrače i povela 6:2. Nakon toga gosti su imali mnogo problema s prijemom, mučili se cijeli set koji ide lagano domaćima 25:16.

U drugom setu su Bogdanović i Juras zamjenili pozicije. I odmah je krenulo bolje po goste. No sredinom seta Osječani su ipak stekli malu prednost. Međimurci se ne predaju, napadaju servisima i prvi puta vode 20:19. Okrenula je to Mursa u 22:20 i 23:21. Ipak prvi do set lopte dolazi Centrometal. Ne koristi je pa slijedeću set loptu ima Mursa. Nakon dobrog servisa Marciuša Centrometal ima novu set loptu, kasnije i treću. Ipak nisu uspjeli izvući taj set koji s 29:27 osvaja Mursa.

U trećem setu Centrometal je krenuo odlično, sjajno je servirao Bogdanović za 4:0. Odlično su proigrali i ostali i rezultat je 11:5. No tada slijedi crni niz od pet poena, Centrometalovci nisu kvalitetno primali servis i Mursa je to okrenula. Nakon što su domaći poveli 16:13 prestao je ozbiljan otpor gostiju i set završava 25:17.

Time je Mursa dobila četvrtfinalnu seriju sa 2:1 i plasirala se u polufinale gdje će igrati protiv prvaka iz Kaštele. Drugi polufinalni par je Mladost Zagreb – Rijeka.

Centrometal sezonu završava na petom mjestu.

Obzirom na bitno promjenjenu momčad od lani kad su bili treći, to peto mjesto svi poznavatelji odbojkaških prilika ocjenjuju kao velik uspjeh črečanskog kluba. Ova sezona pamtit će se i po prvom nastupu u europskom kupu gdje je ostvarena jedna pobjeda, a ako se doda i polufinale Kupa Hrvatske uspjeh je još veći.

U klubu se već okreću novoj sezoni sa željom da u nju uđu u značajno jačem sastavu.

Prije toga treba odraditi nastup u finalu Kupa Međimurja. Protivnik je Elting Nedelišće. Ono se igra u subotu 8. travnja u dvorani NGC Aton u Nedelišću sa početkom u 15:00 sati. U isto vrijeme na drugom terenu u utakmici za treće mjesto igraju Centrometal II i Plavi iz Peklenice.

Centrometal: Marciuš, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Pleh, Kovačić, Posavec, Palinkaš, Bogdanović, Novak, Kopačević (trener Kirić).

Suci: Zamaklar (Belišće), Vinković (Vukovar)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE