13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

“Vruće” pripreme: NK Međimurje pobijedilo Nedeljanec i remiziralo u Lučkom

Vruće vrijeme ne ide baš na ruku nogometašima na pripremama za novu sezonu jer iziskuje još veće napore.

No i drugi tjedan priprema Međimurje nastavlja istim tempom s treninzima, a u srijedu su Čakovčani odigrali i treću pripremnu utakmicu. Gostovali su kod četvrtoligaša Nedeljanca i zabilježili uvjerljivu 1:5 pobjedu. Već u prvom dijelu kada je Kristić izveo udarni sastav u dominantnoj igri bilo je 0:4. U drugom dijelu Međimurje je promijenilo gotovo cijelu ekipu i domaćin smanjuje na 1:4 nakon greške u obrani, a konačnih 1:5 djelo je Škvorca koji postiže svoj drugi zgoditak na utakmici. Osim njega u strijelce su se upisali Marić, Trojak i Hranilović.

Prvi pravi test Međimurje je imalo u subotu kada je gostovalo u Lučkom kod istoimenog drugoligaša. Iako su se priključili treningu s ekipom rekonvalescenti Munivrana i Patafta, standardni članovi prve postave još uvijek su na poštedi što se tiče utakmica, a vjerujemo da će prvi nastup zabilježiti 1. kolovoza protiv mađarskog Heviza. Osim njih dvojice na poštedi su još Karamarković i Ptiček.

Sama utakmica u Lučkom završila je bez pobjednika i bez golova, iako je jedan nepravilno poništen Čakovčanima koji su bili bolji, pogotovo u prvom dijelu kada su kontrolirali igru i imali veći posjed lopte. Već u 5. minuti najbolji strijelac Međimurja Škvorc nije iskoristio poklon domaće obrane kada je neometan dodao loptu domaćem vrataru Kopriću.

Međimurju je gol poništen u 20. minuti nakon dobre akcije Hranilovića i Trojaka, a do kraja poluvremena propušteno je nekoliko šansi. Osim starosjedilaca Režića, Pajića, Brckovića, Hranilovića, Škvorca i Marcijuša dopali su se novi igrači u vezi Zanjko i Marić, koji su imponirali znanjem i borbenošću, u zadnjoj liniji čvrst Pušić i na golu Nemec, a u napadu agilan Trojak.

S obzirom na prvu jaču utakmicu i još uvijek olovne noge, Međimurci su pokazali da će se moći nositi s protivnicima u 2. HNL.

I u treći tjedan igrači Matije Kristića ući će u visokom ritmu treninga i utakmica. Sljedeća utakmica na rasporedu je u srijedu, 1. kolovoza, od 17.30 sati kada u Čakovec dolazi tradicionalan protivnik mađarski trećeligaš Heviz.

Sigurno najjači test u pripremama Međimurje ima u subotu, 4. kolovoza, kada ugošćuje favorita za ulazak u prvu ligu susjedni Varaždin, a utakmica se igra na SRC Mladost od 18 sati.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE