16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Vratar Španjolske nam poklonio vodstvo, no ipak remi na poluvremenu

Hrvatska u Kopenhagenu na Parken stadionu od 18:00 igra utakmicu osmine finala protiv neugodne Španjolske, dok utakmicu sudi Cuneyt Cakir.

Rezultat nakon prvih 45 minuta u danskoj metropoli je 1:1.

Početna postava: Livaković – Juranović, Ćaleta Car, Vida, Gvardiol – Kovačić, Brozović, Modrić – Vlašić, Petković, Rebić

Umjesto Perišića Dalić se odlučio za Rebića te ponovno povjerenje dao Juranoviću na desnoj strani te Gvardiolu na lijevoj strani.

Snažan pritisak Furije

Španjolska je u početnom dijelu utakmice kratkim dodavanjima držala posjed i dominirala utakmicom. Opasna prilika Furije u 13. minuti kada Morata u našem šesnaestercu loptu ostavlja Sarabiji koji snažno puca u vanjsku stranu našeg gola. Ponovno opasna prilika u 16. minuti u kojoj nas spašava Livaković. Španjolci su nas izigrali, Koke se pronašao sam pred golom, no Livaković mu na sreću brani veliki zicer.

U 20. minuti vodstvo za Hrvatsku

Hrvatska je povela u 20. minuti nakon što je Pedri sa svojih 30 metara vratio loptu vrataru Simonu koji umjesto da smiri – lopta mu bježi u gol! Hrvatska je povela 1:0!

Igra Hrvatske je postajala sve bolja, dok su Španjolci bili vidno potreseni. Opasno je zaprijetio Vlašić u 25. minuti kada s desne strane dosta iskosa puca, no u vanjski dio mreže.

Hrvatska je djelovala organiziranije i discipliniranije, pri čemu se i dalje najviše istaknuo Vlašić. Potresena Furija i dalje je kreirala prilike, no Vatreni rutinski rješavaju svaku opasnu situaciju.

Izjednačenje u 38. minuti

Nakon velike greške u obrani Hrvatske, Španjolska uspijeva izjednačiti.

Rebić ostaje izvan igre zbog opreme, dok je hrvatska obrana pokušavala loviti konce igre prilikom napada Španjolske. Iako je Livaković spasio prvi udarac, nažalost nije mogao spriječiti odbijanac Sarabije.

U 44. minuti dobar ubačaj Juranovića za Rebića, no španjolski vratar ipak uspijeva na vrijeme ispucati.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 1:1.

Pobjednik odlazi na Francusku ili Švicarsku

Večeras naša reprezentacija igra pred masovnijom podrškom vjernih hrvatskih navijača koji su i prije utakmice već okupirali grad, a itekako im je potrebna u današnjoj utakmici.

Nažalost, sastav Vatrenih oslabljen je zbog izostanka Ivana Perišića koji je pozitivan na koronavirus te prisiljen biti u samoizolaciji. Također nema ni Dejana Lovrena zbog žutih kartona.

Pobjednik današnje utakmice u četvrtfinalu odlazi na boljeg u ogledu Francuske i Švicarske koji je na rasporedu večeras od 21:00 u Bukureštu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE