U 1. MNL bez nogometa do Uskrsa, u skupini A druge lige prvenstvo se nastavlja ovog vikenda

Održani Plenumi klubova međimurskih nogometnih liga

– Većina klubova (njih 13) Prve međimurske nogometne lige ne želi igrati nogomet bez publike, a novi plenum na kojem će odlučivati o početku proljetnog dijela sezone održat će nakon Uskrsa, ukratko je zaključak  nakon dostra žustre rasprave na plenumu klubova Prve MNL.

Iako su se ispred predstavnika klubova našla dva prijedloga Međimurskog nogometnog saveza za početak proljetnog dijela prvenstva u 1. MNL, nijedan od njih nije prihvaćen. O prvom, u kojem je bi početak proljetnog dijela prvenstva trebao biti ovog vikenda uz 22 kola – 5 srijeda plus 2 blagdana, klubovi su bili jednoglasni i nisu ga prihvatili. Za drugu, B varijantu , iako je MNS dobio dozvolu za promjenu sustava natjecanja, iznimno zbog trenutne situacije odnosno odnosno prijedloga za odigravanjem pet kola zaostalih iz jesenskog dijela prvenstva, a nakon toga prema tablici klubovi bi se podijelili u Ligu za prvaka (8 klubova, 7 kola) i Ligu za ostanak (9 klubova, 9 kola) nije bilo konsenzusa. Naime, prvenstvo bi počelo 28. ožujka, a završilo 27. lipnja uz uvjet da svi klubovi pristanu na ovakav format natjecanja, no Vjekoslav Cvek iz NK Kraljevčan 38, predsjedniku MNS-a Mati Kljajiću i povjereniku natjecanja Darku Jambroviću, predao je stav klubova o nastavku natjecanja sezone koji je potpisalo 13 klubova. Dakle, predstavnici klubova bili su suglasni za B varijantu, no, ne žele igrati nogomet bez publike, tako da j odluka za početak proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi je odgođena do daljnjega, odnosno do iza Uskrsa jer je novi plenum najavljen za 6. travnja.

U 2. međimurskoj nogometnoj ligi prvenstvo počinje samo u skupini A

Druga međimurska liga skupina A proljetni dio prvenstva u kojem će se  odigrati 18 kola nedjeljom te jednu srijeda plus dva blagdana počinje  ovog vikenda, odlučili su predstavnici klubova većinom glasova. Utakmice će se igrati bez nazočnosti gledatelja.

Parovi kola 2.MNL- A: Borac PMP – Borac (DH), Croatia – ČSK, Vidovčan – Bratstvo (P), Budućnost (P) – Radnički, Drava (DM) – Mladost (D), Drava (K) – Mladost (I), Otok – Jadran, Omladinac (DS) – NŠ Međimurje-Čakovec

Druga međimurska liga, skupina B se kao ni prva liga ne igra do daljnjega. Naime i ovdje je na plenumu bilo poduže rasprave  nakon koje je jednoglasno odlučeno da nastavka neće biti, ako neće biti gledatelja. Kao i međimurski prvoligaši, predstavnici klubova skupine B, 2. MNL ponovo će se okupiti 6. travnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE