4.5 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Na turnir u Dunjkovec/Pretetinec stiže ekipa malih nogometaša čak iz dalekog Japana

Po redu 19. međunarodni nogometni turnir pionira U-13 Međimurec 2017. bit će održan od 11.-13. kolovoza na igralištu NK Međimurec u Dunjkovcu/Pretetincu.

Pozivni turnir u Dunjkovcu/Pretetincu je u organizaciji NK “Međimurca”, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza.

Na turniru će sudjelovati 12 ekipa, od toga šest iz Hrvatske: GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Rijeka, NK Osijek, ŠN Međimurje-Čakovec, NK Međimurec te ekipe iz Slovenije: NK Maribor, Srbije: FK Crvena Zvezda, Austrije: SK Sturm Graz, Mađarske: MTK Budapest, Švedske: Rodeby AIF i Japana: FC Oxala Tokyo.

Turnir se održava pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“ i pod pokroviteljstvom je HNS-a i licenciran od UEFA-e.

Smatra se najjačim turnirom u ovoj kategoriji u regiji te jednim od najjačih u Europi. Mnogi od danas poznatih igrača sudjelovali su na ovom turniru, poput: Luke Modrića, Nikole Kalinića, Marka Pjace, Lovre Kalinića, Andreja Kramarića i Matea Kovačića koji je 2005. bio proglašen naj boljim igračem turnira.

ŠN Međimurje-Čakovec, generacija dječaka 2005. godište, nalazi se u grupi A s GNK Dinamo Zagreb, MTK Budapest, SK Sturm Graz, Rödeby AIF i NK Osijek.

Prva utakmica na rasporedu je u petak 11.8. od 18:30, a preostale četiri utakmice igraju se u subotu 12.8. (dvije) i u nedjelju 13.8. (dvije).

Spomenimo da se u grupi B nalaze HNK Hajduk Split, FK Crvena zvezda, NK Maribor, NK Rijeka, FC. OXALA Tokyo i domaćin turnira NK “Međimurec”.

Titulu pobjednika turnira brani GNK Dinamo Zagreb. Dođite i pogledajte mlade nogometaše u akciji na igralištu NK Međimurec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE