8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Trnava želi vrh ljestvice, a Katarina Zrinski stabilizaciju ekipe

Ovaj vikend započinje prvenstvo u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi za žene, gdje se prvak već godinama unaprijed zna, a to je ŽNK Osijek.

U ligi koja broji deset klubova nastupaju čak dva predstavnika iz Međimurja, ŽNK Trnava iz Goričana i ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca.

U prvenstvo kreću s različitim ambicijama. Katarini Zrinski cilj je stabilizacija ekipe i osigurati opstanak, dok Trnava želi plasman između trećeg i četvrtog mjesta.

Igračice Trnave iz Goričana pripreme za nadolazeću sezonu počele su sredinom kolovoza pod vodstvom trenera Mladena Vlaha. U odnosu na prošlu sezonu, u klubu je ostala većina igračica, a prestale su trenirati Tamara Jurčec i Nives Mati.

U klub se vratila nekadašnja članica kluba Petra Bijelić (iz Vrbovca), a došla je i Klara Radmanović (iz Podravine) i sigurno će pojačati ekipu, pogotovo što je Mateja Videc ozljeđena, ide na operaciju koljena i propušta jesenski dio sezone. Mateja je ujedno trenerica kadetkinja, a još jedna članica seniorske ekipe, Leona Požgaj, trenira pionirke.
Predsjednica kluba Vesna Vugrinec-Vlah, osim što predsjeda klubom, obavlja i sve službene stvari za klub, a nesebično joj niz godina pomažu Mijo Horvat i Mladen Pongrac, važne karike bez kojih klub ne bi bio tu gdje je sada. Svi su zaslužni što je Trnava dugi niz godina u Prvoj HNL za žene.

Trener Mladen Vlah rekao je da raspolaže sa šesnaest igračica, da su pripreme dobro protekle, ali, nažalost, odigrali su samo jednu kontrolnu utakmicu. Pobijedili su Podravske Sesvete 5:0. Kaže da će formu hvatati kroz prvenstvo, a cilj je da budu pri vrhu, po mogućnosti, barem četvrti. Već prva utakmica u nedjelju u Rijeci pokazat će treneru Vlahu u kakvom mu je stanju ekipa.

Čakovečki klub imao je pred desetak dana izbornu skupštinu na kojoj je izabran novi predsjednik. Umjesto Sunčane Glavak, došao je Ivan Mezga koji je rekao da mu je želja da se nakon pet godina postojanja unaprijedi rad kluba i digne na još viši nivo.

– Za jesenski dio prvenstva treba stabilizirati ekipu, za proljetni dio dovesti igračice koje će biti pojačanje da klub bude u sredini ljestvice, a u idućoj sezoni namjera je da klub krene prema samom vrhu – rekao je Mezga.

Predsjednik je također imao sastanak s igračicama i kako nam je kazao, njih osamnaest se izjasnilo da će svim srcem igrati za klub.

Ubrzo nakon skupštine, ostali su bez trenera, naime, ostavku je podnio Ivan David. Uprava je brzo reagirala i za trenera je doveden Neven Kreslin, a također je odlučeno da se oformi mjesto sportskog direktora na koju je imenovan Mladen Kuček, donedavni trener.

U pripremnom periodu bilo je dosta poteškoća zbog premalog broja igračica, ali se sada situacija popravila jer su se vratile četiri igračice. Odigrane su četiri kontrolne utakmice, s Koprivnicom rezultat je bio 3:3, dvaput je igrano s Lepoglavom neriješeno 2:2 i poraz 1:4, i s novim klubom iz Đurđevca Graničarom poraz 1:7.

Pred novim trenerom Nevenom Kreslinom puno je posla, a on sam vjeruje da će ekipa doći u formu u sljedećih mjesec dana, a do tada moraju srčanom borbom braniti boje kluba. Već na prvoj utakmici protiv Viktorije iz Slavonskog Broda vidjeti će se kakvo je stanje ekipe. Utakmica prvog kola protiv Viktorije igra se u nedjelju u Novom Selu Rok gdje će igrati sve domaće utakmice.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE