Poznat sastav u kojem Hrvatska ‘lovi’ polufinale, Petković i Livaja na klupi

Najboljih osam reprezentacija ostalo je na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje od danas kreću u borbu za polufinale i titulu svjetskog prvaka.

Prvu četvrtfinalnu utakmicu danas od 16:00 na stadionu Education City, protiv Brazila, igra naša reprezentacija. Izbornik Zlatko Dalić odabrao je jedanaestoricu koja kreće od prve minute protiv peterostrukih svjetskih prvaka, ujedno i jednog od glavnih favorita za osvajanje titule.

Petković i Livaja utakmicu počinju na klupi, u prvih 11 vraća se Sosa te je priliku od prve minute dobio Pašalić.

Brazil favorit, pred Vatrenima težak zadatak

Reprezentacija Brazila zasigurno će igrati pod pritiskom zbog očekivane pobjede pa će od prve minute “ganjati” pogodak. Osim brzog i neugodnog Viniciusa, naša obrana itekako treba pripaziti Richarlisona koji je zablistao na utakmici protiv Srbije te Neymara koji se u punoj spremi vratio na teren i u posljednjoj utakmici protiv Južne Koreje upisao pogodak i asistenciju.

U trenucima kada se brazilska igra “usporila” na utakmici protiv Švicarske, upravo tada je “uskočio” Casemiro te preciznim udarcem riješio utakmicu.

Zbog jakog obrambenog bloka (Thiago Silva i Marquinhos) Vatreni moraju prije ili kasnije zaigrati s robusnijim napadačem koji im može parirati.

Neovisno o snazi Brazila na gotovo svim pozicijama, Hrvatska i dalje može iznenaditi favorite ukoliko izdržiti početni pritisak. Snagu i kvalitetu pokazali su već u Rusiji na prethodnom SP-u pa Vatreni pod vodstvom kapetana Modrića zasigurno imaju što reći u ovoj utakmici.

U polufinalu na pobjednika utakmice Nizozemska – Argentina

Pobjednik današnje utakmice ide na boljeg iz četvrtfinalne utakmice između Nizozemske i Argentine koja se igra večeras u 20:00. Utakmica polufinala između pobjednika iz te dvije utakmice na rasporedu je u utorak u 20:00.

Sutra se igraju dvije preostale utakmice četvrtfinala SP-a. Prva na rasporedu, od 16:00, je utakmica između Maroka i Portugala, dok od 20:00 igraju Engleska i Francuska.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE