15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Sve je spremno za 20. međunarodni nogometni turnir pionira U-13 Međimurec 2018.

Do početka najjačeg turnira dječaka u kategoriji U-13 u regiji ostalo je još tjedan dana, a u Dunjkovu/Pretetincu kažu kako je sve spremno za početak turnira MEĐIMUREC 2018.

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak u prostorijama NK Međimurec u Pretetincu, predsjednik kluba Mišel Ganzer rekao je kako će 20. jubilarni turnir U-13 imati rekordan broj sudionika, njih 16 iz deset zemalja: Austrije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Japana, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i šest ekipa iz Hrvatske. Objasnio je kako će se turnir održati tijekom tri dana, od petka 10. do nedjelje 12. kolovoza na dva igrališta; Međimurca u Pretetincu/Dunjkovcu i Tratama u Nedelišću. Ekipe će biti podijeljene u četiri skupine, a u eliminacijsku fazu plasirat će se dvije najbolje ekipe iz svake skupine.

Novina će biti i paralelni malonogometni turnir na mantinele kojeg organizira Škola nogometa Međimurec-Sloga.

“Taj turnir bit će za pet kategorija: U-7, U-8, U-10, U-12 i U-14. Iz godine u godinu rastemo, uvijek imamo neku novinu, a to prezentiramo i na ovom 20. izdanju turnira” poručio je Ganzer.

Mišel Ganzer
Mišel Ganzer

Iskoristio je priliku da se zahvali Hrvatskog nogometnom savez, Međimurskom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Mati Kljajiću, Nacionalnom gimnasitčkom centru ATON na ustupljenim mantinelama, Međimurskoj županiji, Općini Nedelišću, brojnim sponzorima, ali i volonterima bez kojih ovakava veliki organizacijski izazov ne bi mogao biti položen. Istaknuo je i besplatni angažaman sudaca okupljenih u Zboru nogometnih sudaca Međimurja kao i delegata koji se iz godine u godinu stavljaju na raspolaganje.

Konferenciji je bio prisutan i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Mato Kljajić koji j e izrazio svoj ponos ovim turnirom.

“Ove godine HNS je turniru namijenio 50.000 kuna što je tri puta više nego prošle godine, kada je, osobno smatram, ovakva manifestacija bila zakinuta za sredstva koja zaslužuje” naglasio je i dodao kako je glavni smjer djelovanja međimurskog, ali i nacionalnog saveza rad s mladima.

Mato Kljajić
Mato Kljajić

Podsjetio je kako su igrači koji su činili okosnicu reprezentacije u Rusiji u svojoj mladosti nastupali na ovom turniru i ostavili značajan trag, a riječ je o: Ivanu Perišiću, Ivanu Striniću, Marku Pjaci, Josipu Pivariću, Lovri Kaliniću, Andreju Kramariću i Mateu Kovačiću koji je 2005. bio proglašen najboljim igračem turnira. Dodao je kako savez pomaže maksimalno koliko može i izrazio uvjerenje da nas očekuje prekrsan nogometni vikend.

Predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Ganzer prisjetio se skromnih početaka 1999. i organizacije prvog turnira. Tada je veliki doprinos dao naš proslavljeni reprezentativaca Robert Jarni, a u međuvremenu smo svaki puta letvicu podigli na višu razinu.

“Ovo je moj zadnji turnir, sada su tu mlađe generacije koje odlično razvijaju turnir i mislim kako je vrijeme da oni sve to preuzmu” poručio je Ganzer.
Voditelj Škole nogometa Međimurec-Sloboda Marko Vidović smatra kako je čast što igrači iz ovog dijela Međimurja mogu odmjeriti snage s vršnjacima iz ostatka zemlje i inozemstva.

Dvadeseti međunarodni nogometni turnir pionira U-13 Međimurec 2018. bit će održan od 10.-12. kolovoza na igralištu NK Međimurec u Dunjkovcu/Pretetincu i na igralištu u Nedelišću. Na turniru će sudjelovati rekordnih 16 ekipa iz deset zemalja. Turnir se održava pod pokroviteljstvom HNS-a i licenciran je od UEFA-e.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE