15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Stjepan Krznar: Ne znam to objasniti, ali kada sam u prilici, ne vidim ništa osim gola

U prvih osam kola Četvrte HNL Čakovec – Varaždin Dinamo iz Domašinca osvojio je 18 bodova i postigao 16 golova. Čak 12 zgoditaka djelo su Stjepana Krznara koji na ljestvici strijelaca lige dijeli prvo mjesto s Medvedom iz Poleta. Posljednja tri gola zabio je u prošlom kolu protiv Jalžabeta.

Nogomet se igra zbog golova, oni su kruna nogometne igre i onima koji ih postižu pripada slava. Jedan od takvih je i Stjepan Krznar-Čepa. Gdje god igrao zadnjih deset godina, uvijek je bio najbolji strijelac.

U sebi nosi taj golgeterski gen.

– Ne znam to objasniti, nisam previše sebičan u igri, ali kad sam u prilici ne vidim ništa osim gola. Nisam previše visok (178 cm), ali golove zabijam i glavom, a najviše nogom, dosta puta i lijevom, iako sam dešnjak – započeo je Krznar.

Nogomet je započeo u rodnom Domašincu gdje i sada igra.

– Prve korake počeo sam kod kuće, ali sam ubrzo otišao u školu nogometa Čakovca gdje sam prošao sve kategorije do starijih pionira. Na poziv zagrebačkog Dinama 1998. odlazim u Zagreb gdje igram u kadetima i jednu godinu u juniorima. Za vrijeme igranja u Dinamu, dva puta sam bio pozvan u kadetsku reprezentaciju Hrvatske. 2001. godine vraćam se u juniore Čakovca koji su u to vrijeme igrali u Prvoj HNL za juniore – nastavio je Stjepan.

Nakon toga započeo je seniorski put.

– Još kao junior prešao sam 2003. godine u novosnovano NK Međimurje i s njima ušao u Prvu HNL. Potpisao sam profesionalni ugovor i igrao do 2006. godine kada se vraćam u NK Čakovec, tadašnji drugoligaš, i tu igram jednu godinu – kazao je on.

U najboljim godinama otišao je u amaterski nogomet.

– Ne znam da li zbog toga što nisam imao menađera ili nitko nije prepoznao moju kvalitetu. Jedan od velikih razloga za prelazak u amatere bila su i nestabilna primanja, bili smo obrtnici s obavezama prema državi, a novac od kluba nije stizao na vrijeme i morao sam nešto poduzeti. 2007. godine otišao sam u tadašnji trećeligaš iz Preloga, zaposlio sam se i osnovao familiju. Imam dvoje prekrasne djece, sina Leonarda i kćer Lorenu, na koje sam ponosan. Poslije toga 2010. godine vraćam se u rodni Domašinec gdje sam i sada – ispričao nam je Čepa.

Nekoliko puta osvojio je i titule najboljeg strijelca lige.

– Ne samo jedne lige nego strijelca svih međimurskih liga. Prošle sezone postigao sam 46 pogodaka, a rekord mi je kada sam u jednoj sezoni dao čak 52 gola – kaže Krznar.

U svakom klubu u kojem igra, na leđima nosi broj sedam, a i već sedam godina vjeran je svom Dinamu.

– Otkako sam se s Međimurjem 2004. godine plasirao u Prvu ligu, nosim taj broj na leđima, i vjerojatno mi donosi sreću. U svom klubu sam sretan, imam dobre suigrače, dobra smo klapa na terenu i izvan njega. Klub je dobro posložen, zahvaljujući upravi, a najviše jednom od fanatika, predsjedniku Josipu Đurkinu-Jocu. Hvala bogu za sada me zdravlje dobro služi i igrati ću sve dok i dalje mogu zabijati golove – zaključio je popularni Čepa.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE