IV. HNL: Sve se može očekivati u derbiju Poleta i Rudara, Nedelišće se želi vratiti pobjedama

Nakon sedam odigranih kola u Četvrtoj HNL Čakovec – Varaždin na vrhu se odvojilo pet ekipa koje dijele samo dva boda i između kojih će se tražiti prvak lige.

Trenutni lider na tablici Polet dočekuje u Svetom Martinu na Muri u susjedskom tradicionalnom derbiju Rudar iz Murskog Središća. Zna se da su kroz povijest susreti Poleta i Rudara uvijek bili napeti, a ponekad i s iznenađujućim ishodom. Bit će to sraz dviju do sada neporaženih ekipa. Rudar koji i više nije iznenađenje, nego konstanta, momčad je s najmanje primljenih golova, dok je Polet do sada najefikasnija ekipa lige i biti će sasvim sigurno neizvjesno do kraja utakmice.

Nakon neodlučenog rezultata protiv Poleta, Nedelišće je ponovo domaćin, ovaj puta u susjedskom općinskom derbiju dočekuje posljednjeplasirane Pušćine. Nedelišće je apsolutni favorit i sve osim pobjede domaćina predstavljalo bi iznenađenje.

U trećoj subotnjoj utakmici u Kućanu Donjem sastaju se Zelengaj i Sloboda iz Slakovca. Nakon dva katastrofalna poraza Zelengaj će se pred domaćim navijačima pokušati iskupiti i krenuti prema sredini ljestvice.

Nedeljno kolo prva tradicionalno u prijepodnevnom terminu, kada je domaćin, otvara čakovečka Sloga. U goste joj dolazi Međimurec koji dosta oscilira u formi. U srazu dviju podjednakih ekipa sva tri znaka dolaze u obzir.

Jedno od iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva Dinamo ima priliku da domaćom pobjedom protiv Jalžabeta čak zasjedne na prvo mjesto. Do sada neporaženi igrači mladog i uspješnog trenera Nikole Goričanca kod kuće se bacaju i na glavu za boje svoga kluba i vjeruju u pobjedu.

U susretu dviju momčadi koje se dižu u formi Nedeljanec dočekuje goste iz Preloga, Mladost Komet. Utakmica će sigurno biti interesantna i neizvjesna, a malu prednost ipak dajemo domaćinu.

U susretu u Ludbregu Podravina je domaćin Novom Marofu, ekipi koju je nedavno pojačao Nikola Šafarić, ali trenutno su u lošoj formi i zauzimaju pretposljednje mjesto. Protiv drugoplasirane Podravine nemaju baš neke šanse, ali u nogometu je sve moguće.

Bednja je loše ušla u prvenstvo, ali je u zadnje četiri utakmice tri puta slavila i nalazi se u sredini ljestvice. Trenutačna forma daje im za pravo da se i u utakmici protiv Plitvice nadaju novim bodovima koji bi ih učvrstili u gornjem dijelu.

Četvrta HNL Čakovec – Varaždin, 8. kolo:
Subota, 7. listopada, 15.30: Polet – Rudar, Nedelišće – Pušćine, Zelengaj – Sloboda.

Nedjelja, 8.listopada: Sloga – Međimurec (10.00), a u 15.30: Dinamo – Jalžabet, Bednja – Plitvica, Novi Marof – Podravina, Nedeljanec – Mladost Komet.

Izvor: klikaj.hr

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE