15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Rudar traži novu pobjedu u međimurskom derbiju protiv Mladosti Kometa

Osim utakmice Bednje i Pušćina sve ostale utakmice 18. kola Četvrte HNL na rasporedu su u subotu, a vrijedi istaknuti dva međimurska derbija.

U prvom vodeće Nedelišće gostuje kod čakovečke Sloge koja je loše otvorila proljetni dio. Četiri dana kasnije iste momčadi ponovo će se sučeliti u četvrtfinalu međimurskog kupa. Biti će zanimljivo kako će treneri rasporediti snage za ove dvije utakmice. U svakom slučaju loš start Sloge stavlja Nedelišće u ulogu favorita.

Drugi derbi, možda i neizvjesniji od prvog igra se u Murskom Središću. Rudar se brzo oporavio od početničkog šoka nakon poraza od Pušćina pobjedom u Jalžabetu. Sada to želi potvrditi na svojoj Šuderki protiv kvalitetne ekipe iz Preloga i s tri nova boda krenuti prema vrhu.

Iz Poleta poručuju da će pobjedom protiv Nedeljanca brzo zaboraviti neugodan poraz iz prošlog kola od Međimurca.

Zanimljiva će biti utakmica u Gojancu gdje iznenađenje iz prošlog kola Plitvica ugošćuje Međimurec, koji je već na početku proljetnog dijela pokazao da je u formi. Izgleda da je trener – igrač Davor Piškor već u ranoj fazi dobro uštimao ekipu.

Težak ispit u Novom Marofu ima momčad Nikole Goričanca. Domaćin predvođen iskusnim Šafarićem nakon boda u Nedeljancu očekuje dobru igru i pobjedu protiv trećeplasiranog Dinama.

Sloboda koja dobro igra porazom u posljednjim minutama ušla je u nastavak prvenstva i trenutno drži fenjer. Ako žele pobijediti renomiranu Podravinu moraju biti učinkovitiji u napadu koji im je kao i Jalžabetov postigao samo dvanaest golova do sada.

U derbiju začelja dvaju susjednih klubova Zelengaj kao domaćin mali je favorit protiv Jalžabeta.

Jedini susret koji se igra u nedjelju na Uskrs je onaj između Bednje i iznenađenju uvodnog dijela, ekipe Pušćina. Nakon što su se dobro nosili u derbiju protiv Nedelišća i doživjeli poraz u zadnjim minutama, igrači iz Beletinca nemaju izbor ako se žele i dalje zadržati u vrhu. Preporođene Pušćine biti će im svakako dostojan takmac.

ČETVRTA HNL ČAKOVEC-VARAŽDIN, 18. KOLO:
Subota 31. ožujka, 16.30: Polet – Nedeljanec, Sloboda – Podravina, Rudar – Mladost Komet, Zelengaj – Jalžabet, Sloga – Nedelišće, Novi Marof – Dinamo, Plitvica – Međimurec.

Nedjelja 1. travnja, 16.30: Bednja – Pušćine.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Supružnici Vanja i Alen Veseli i prijatelj Dario Bajzek brinu o napuštenim macama, napravili su im i nastambu

Dan je poštovanja mačaka

Bin bin romobili Čakovec

Bin Bin romobili odlaze iz Čakovca

Uskrs u Dječjem vrtiću Cvrčak