Razum je pobijedio: Od iduće sezone uvodi se Treća HNL Sjever

Prema informacijama koje dolaze, od iduće sezone više neće biti tri Treće HNL, nego pet. Jedna od njih bi bila i Treća HNL Sjever.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić istaknuo je da će ta liga brojiti 10, 14 ili 16 klubova, s time da se uvodi sustav licenciranja.

Činiti bi je trebali klubovi koji će to plasmanom i uvjetima zadovoljiti s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske županije, a najvjerojatnije i Virovitičko-podravske županije. Dakle, klubovi koje se sada natječu u Četvrtoj HNL ČK – VŽ i Četvrtoj HNL KC – BJ – VT i ovi što su u Trećoj HNL Istok sada s tog područja.

Doznajemo da će se ta informacija klubovima prenijeti i u ponedjeljak na plenumu Četvrte HNL KC – BJ – VT koji se održava u Koprivnici.

Sadašnja Treća HNL Istok izgubila je svaki interes klubova sa sjevera Hrvatske. Trenutačno u njoj nastupa samo Koprivnica, Bjelovar i Mladost Ždralovi, dok su svi preostali klubovi iz Slavonije.

Podsjetimo, iako su osvojili naslov prvaka u Četvrtoj HNL ČK – VŽ i Četvrtoj HNL KC – BJ – VT, Polet Sveti Martin na Muri i Tehničar Cvetkovec, zbog neatraktivnosti, a velikih troškova nisu željeli ići u viši rang, Treću HNL Istok.

Treća HNL Sjever potpuno je druga priča. Putovanja nisu daleka, troškovi ni blizu veliki kao što bi sada iziskivalo igranje u Trećoj HNL Istok.

Po ovoj novoj odluci, naravno ako ostvare plasman i imat će uvjete, u novoj Trećoj HNL Sjever mogli bi nastupati Polet Sveti Martin na Muri, Nedelišće, Podravina Ludbreg, Tehničar Cvetkovec, Koprivnica, Bjelovar, Mladost Ždralovi, Bednja Beletinec, Mladost Prelog, Nedeljanec, Pitomača…

Za sve klubove daleko atraktivnije. Njihovim navijačima posebno.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE