4.4 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Pušćine bolje otvorile utakmicu, ali Varteks odnio tri boda

U 10. kolu MŽNL Čakovec-Varaždin ove su subote na terenu u Sračincu snage odmjerili domaćin Varteks i gosti iz Pušćina, a bolji je u tom susretu bio Varteks, koji je s 2:0 svladao goste iz Međimurja i tako upisao nova tri boda.

Bumbari su u ovaj susret ušli bez dva standardna prvotimca – Nježića zbog nakupljenih žutih kartona i Šoštarića, koji je dobio slobodno zbog osobnih obaveza. Zbog toga je trener Orehovec unio određene promjene u sastavu i organizaciji igre, a mlađi igrači su vratili uloženo povjerenje nevjerojatnim trudom i požrtvovnošću.

Iako su mreže mirovale u prvom poluvremenu, ne znači da nije bilo zanimljivosti na terenu. Gosti su bolje otvorili utakmicu i promašili nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu te samo zahvaljujući vlastitoj nepreciznosti otišli na predah bez prednosti na semaforu. Najbolji u prvom dijelu susreta među gostima bio je danas Jaša Kocijan, koji je stvarao prave probleme obrani Varteksa.

Bumbarima se krajem prvog poluvremena ozlijedio Broz i bio zamijenjen na predahu, a pred momčadi još 45 minuta igre da pokušaju opasnije ugroziti gol gostiju nego u prvom poluvremenu. Srećom po Bumbare, gosti koji su igrali prvo poluvrijeme, kao da se nisu pojavili u drugom dijelu, a njihovi najopasniji igrači već na polovici drugog dijela utakmice izgledali kao boksači bačeni na konopce, što su najbolje iskorištavali nadahnuti Benković i Vuković, koji su bili pokretači većine akcija koje je danas prikazao Varteks. No, pravo uzbuđenje na terenu stiglo je u 63. minuti.

U nedostatku Šoštarića, Karić je na sebe preuzeo ulogu izvođača slobodnih udaraca, a to se pokazalo punim pogotkom. Nakon dosuđenog slobodnog udarca za Bumbare u blizini kaznenog prostora, Karić izvrsnim udarcem šalje loptu preko igrača u slobodnom zidu i posprema ju Banfiću iza leđa za 1:0 i eksploziju veselja na tribini. Karić se tako po broju pogodaka izjednačio s danas odsutnim suigračem Šoštarićem. Zajedno su protivnicima zabili ove sezone ukupno 18 pogodaka te drže vrh ljestvice strijelaca prvenstva.

Ako su gosti mislili da će možda uspjeti barem izjednačiti do kraja susreta, sve nade im je uništio crveni karton Kosa, kojemu ga je danas inače neuvjerljiv sudac dodijelio potpuno opravdano, ali i pogodak za konačnih 2:0 Matije Kuhara u posljednjoj, 90. minuti regularnog dijela utakmice.

Varteksu su nova tri boda donijela novu bodovnu prednost pred konkurentima za osvajanja naslova prvaka i učvršćenje vodstva na tablici, a novu priliku za osvajanje vrijednih bodova tražit će u sklopu 11. kola, kad idu u goste u Mursko Središće k Rudaru. Utakmica se igra u nedjelju, 28. listopada u 14 sati.

Izvor: NK Varteks

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE