4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Povijesni uspjeh: Hrvatska golom u 91. minuti osigurala četvrtfinale Europskog prvenstva!

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija večeras je u Kopru protiv Engleske odigrala posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva.

Već u 9. minuti Englezi rade prvu opasnu priliku i pogađaju gredu. Opasno je bilo i u 10. minuti kada je nastalo pravo komešanje, no na sreću nije bilo pogotka. No, već u sljedećoj minuti dosuđen je penal za Engleze, iako je procjena za dosuđivanje penala bila stvarno teška. Nakon realizacije dolaze u vodstvo 1:0. U 32. minuti Moro krasno prolazi po lijevoj strani i šalje oštru loptu na peterac za Špikića koji puca visoko preko gola. Nažalost, odlična prilika je propuštena.

Velika prilika za izjednačenje je ponovno propuštena u 37. minuti kada se Ivanušec nakon dobrog prodora sam sjurio prema engleskom vrataru te na kraju puca izravno u njega. Prava šteta… Veliku priliku je propustila i Engleska u 38. minuti kada je Jones na sreću pucao pokraj gola. Iako je Hrvatska loše ušla u utakmicu, nakon primljenog gola popravila je igru, no bez postignutog pogotka.

Na početku drugih 45 minuta nekoliko izglednih prilika za Englesku koje na našu sreću nisu uspjeli realizirati. Hrvatska je u nastavku izgledala dosta bezidejno bez konkretnih prilika. U 63. minuti naši reprezentativci su ponovno imali sreće nakon odlično izvedenog slobodnog udarca McNeila kada Hrvatsku već drugi put spašava stativa. U 71. minuti Ivanušec je povukao odličnu kontru, proigrava Moru koji dolazi s desne strane i katastrofalno puca pokraj gola te mini vatreni promašuju još jednu veliku priliku. Ubrzo nakon toga Hrvatska je kažnjena. Nakon komešanja u šesnaestercu Jones je odlično pospremio loptu u malu mrežicu na asistenciju McNeila. Dario Vizinger igru je nakon solidnog nastupa napustio u 86. minuti.

Nakon jedine prave prilike, u 91. minuti prekrasnim pogotkom Bradarića Hrvatska dolazi do pogotka koji nas vodi u četvrtfinale!

Utakmica je završila porazom 1:2 od Engleske, no plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva!

Sljedeći dio Europskog prvenstva igra se od 31. svibnja do 6. lipnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE