14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Posrtajem Poleta i gostujućom pobjedom Nedelišće ponovo na vrhu

U 20. kolu 4. HNL ČK – VŽ dva međimurska derbija završila su podjelom bodova, derbi začelja pripao je Slobodi, a Nedelišće je pobjedom u gostima prvo s dva boda prednosti pred Poletom.

Najviše gledatelja, preko 300, okupilo se na međimurskom derbiju između Poleta i Dinama gdje su gosti iznenadili favoriziranog domaćina bez svog najboljeg strijelca Krznara i dva puta vodili. Poveli su u 28. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Filip Petak.

Domaćin uspijeva izjednačiti prvim golom najboljeg strijelca lige Tomislava Medveda. U drugom dijelu još jedno vodstvo gostiju kada je u 51. minuti Petak ponovo precizan, ovaj puta iz slobodnog udarca. Za podjelu bodova u ovoj neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici zaslužan je Medved koji postiže svoj drugi gol na utakmici, ukupno 26. do sada kojim prvom pratitelju Krznaru na listi strijelaca lige bježi tri gola.

U drugom derbiju međimurskih klubova u Murskom Središću Rudar i Međimurec također su podijelili bodove, iako je domaćin sveukupno bio bolji.

U prvom dijelu u početku gledamo ispitivanje snaga, da bi domaći napadač Risonjić u 21. minuti nakon centaršuta Novaka pogodio stativu.

Prvi u vodstvo dolaze gosti u 31. minuti kada Treska prebacuje istrčalog vratara Rajfa.

Igrači Rudara u drugom poluvremenu odlučno su krenuli po izjednačenje i pritiskali gol Bulića koji ga spašava u nekoliko navrata.

Poravnati su uspjeli u 83. minuti golom Goričanca, ali više nisu mogli jer su bili dosta neprecizni i na kraju dolazi do podjele bodova.

I nakon pet proljetnih kola Nedelišće je ostalo neporaženo. Boljom igrom nego protiv Zelengaja osvojili su tri boda, iskoristili posrtaj Poleta i vratili se na prvo mjesto s dva boda prednosti.

U ranoj fazi došli su u vodstvo u Nedeljancu golom Pompera koji pogađa s oko osamnaest metara. U drugom dijelu domaćin uspijeva izjednačiti, ali Nino Vizinger nakon centaršuta Šimunića u 66. minuti zabija za 1:2 zasluženu pobjedu.

U Beletincu u utakmici ravnopravnih protivnika Bednja je povela već u drugoj minuti golom mladog, talentiranog Karla Marića što se na kraju ispostavilo konačnim rezultatom. Ovom pobjedom protiv gostiju iz Preloga Bednja se učvrstila na visokom trećem mjestu.

Čak četiri gola u gostujućoj mreži gledatelji su vidjeli u Novom Marofu između dva kluba sredine tablice. U sigurnoj i dobroj predstavi glatka pobjeda domaćina u kojoj je Pušćine doživjelo prvi proljetni poraz. Nakon tri utakmice s malo osvojenih bodova, protiv Pušćina sve je došlo na svoje mjesto. Novi Marof je s dva gola Spajića i po jednim Harmicara i Bešteka pokazao kvalitetu i uvjerljivo osvojio bitne bodove.

Slogi nikako da krene u proljeće, a još mogu biti sretni da nisu i izgubili. Domaći su oprezno krenuli u utakmicu i u 25. minuti iskoristili jednu nesmotrenost u gostujućoj obrani i poveli golom Obadića u 25. minuti. Gosti iz Jalžabeta koji su bili bolji tijekom cijele utakmice svoju premoć naplatili su u 71. minuti golom 17-godišnjeg Borne Petrovečkog. Do kraja utakmice ostaje bez golova i dolazi do podjele bodova.

U derbiju začelja domaća Sloboda nakon preokreta upisala je prvu proljetnu pobjedu. Od početka inicijativa domaćina, ali prvo poluvrijeme završava bez golova.

Gosti iz Gojanca prvi dolaze u vodstvo kada u 52. minuti lijepi gol iz slobodnog udarca zabija Horvat Jošua. Domaći i dalje atakiraju na gol Plitvice i s dva gola Ante Begovića u 65. i 77. minuti preokreću rezultat i pobjedom 2:1 prepuštaju fenjer Plitvici. Osim toga Slakovčani imaju za odigrati i dvije zaostale utakmice.

I u Kućanu Donjem kao i u Slakovcu preokret davljenika. Podravina od 21. minute golom Valjka drži vodstvo sve do 71. minute kada domaći Zelengaj izjednačuje golom Gudasića.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak i tri boda domaćinu donosi autogolom gostujući kapetan Vađunec u 83. minuti.

4. HNL Čakovec – Varaždin, 20. kolo:

Polet – Dinamo 2:2, Zelengaj – Podravina 2:1, Rudar – Međimurec 1:1, Sloboda – Plitvica 2:1, Sloga – Jalžabet 1:1, Nedeljanec – Nedelišće 1:2, Novi Marof – Pušćine 4:0, Bednja – Komet 1:0.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE