5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Polet i Nedelišće uzeli po bod, ostatak društva približio im se u vrhu

Polet i Nedelišće, prvo i drugo plasirani Četvrte HNL, kao domaćini mogli su se pobjedama još više odvojiti od pratnje, no, na kraju su spašavali bod.

Polet je pred 400 gledatelja, od kojih preko 150 gostujućih, dočekao iznenađenje prvenstva Bednju. Igrači trenera Paske nametnuli su se domaćem Poletu i bolju igru okrunili u 36. minuti golom svog najboljeg strijelca. Ante Kulji svoj deveti prvenstveni zgoditak postigao je iz kaznenog udarca. Osim gola, zaradio je i isključenje zbog drugog žutog kartona i time oslabio svoju ekipu.

Lider Polet nije bio na visini prethodnih igara, a do izjednačenja je došao u 64. minuti kada gol iz kaznenog udarca postiže Tomislav Medved.

Golijadu i podjelu bodova preko 500 gledatelja vidjelo je u vječitom susjedskom derbiju u Nedelišću. Ovo je već osmi remi u posljednjih petnaest utakmica. Gosti iz Dunjkovec-Pretetinca bili su puno bolji u prvom dijelu, što su okrunili golom Yokoyame u 17. minuti. Kada su u 40. minuti golom Treske povećali vodstvo, činilo se da će kući otići s punim plijenom. Međutim, Panić vraća Nedelišće u igru golom u 43. minuti, a u drugom dijelu kada domaćin igra bolje, isti igrač poravnava iz kaznenog udarca. Nedugo zatim, u 69. minuti, gosti ponovo vode, 3:2, a gol postiže Treska iz jedanaesterca. Do kraja utakmice dosta prilika s jedne i druge strane, da bi domaće Nedelišće izjednačilo u drugoj minuti sudačke nadoknade golom Špicara za konačnih 3:3.

Ovim rezultatima najviše su profitirali Dinamo, Podravina i Mladost Komet koji su se uvjerljivim pobjedama približili vodećim momčadima.

Podravina je nakon nekoliko loših rezultata ponovo osjetila slast pobjede i u gostima bez problema svladala Pušćine 1:3. Već u prvom poluvremenu bilo je 0:2, a u 46. minuti Međimorec je riješio pitanje pobjednika.

Dinamo je protiv posljednje Plitvice također brzo riješio utakmicu. Već u 31. minuti vodili su 3:0, a u drugom dijelu rutinski su priveli susret kraju za krajnjih 4:2. S dva gola Krznar se izjednačio na listi strijelaca s Medvedom i sada obojica imaju na kontu po 17 golova.

U posljednje vrijeme igrači Mladost Kometa kojima uspješno kormilari Gregor Bunc, mladi trener, igraju u velikoj formi. U ovom kolu protutnjali su Jalžabetom kojem su uvalili šest komada i približili se lideru Poletu koje u sljedećem kolu dolazi u Prelog. Pobjedu u Jalžabetu riješili su početkom drugog poluvremena kada s dva gola Tišljarića odlaze na visokih 0:3, a do kraja susreta postižu još tri za visokih 0:6.

U Čakovcu je Sloga vodstvo od 2:0 dozvolila gostujućem Zelengaju da se golovima u 87. i 88. minuti kući vrati s bodom koji mu puno znači u borbi za opstanak.

Rudar iz Murskog Središća koji je dobro započeo sezonu u maloj je rezultatskoj krizi, a i ne igra tako dobro kako je činio na početku prvenstva. Na gostovanju u Novom Marofu domaćin ih je šokirao već u prvoj minuti, a u u 18. minuti već je 2:0. Ovaj gol kao da je malo razbudio igrače Rudara, ali osim smanjenja na 2:1 golom Vurušića u 37. minuti, više nisu mogli. Novi Marof se ovom pobjedom polako učvršćuje u sredini ljestvice.

Nedeljanec je u derbiju začelja s minimalnih 1:0 golom Roga pobijedio Slobodu i preskočio je na tablici.

Četvrta HNL Čakovec-Varaždin, 11. kolo:

Nedelišće – Međimurec 3:3, Polet – Bednja 1:1, Sloga – Zelengaj 2:2, Pušćine – Podravina 1:3, Dinamo – Plitvica 4:2, Nedeljanec – Sloboda 1:0, Novi Marof – Rudar 2:1, Jalžabet – Mladost 0:6.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE