15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Polet i Nedelišće u utrci za naslov jesenskog prvaka Četvrte HNL

U derbiju 11. kola Četvrte HNL Čakovec – Varaždin pred nekih 200 gledatelja u Ludbregu su se sučelili domaća Podravina i Nedelišće.

Utakmicu su bolje otvorili domaći nogometaši koji već u 4. minuti dolaze u vodstvo. Iz slobodnog udarca s nekih 25 metara dobro je potegao Nikola Međimorec i doveo svoju ekipu u vodstvo 1:0. Pokušali su nakon toga Petrovečki i Sakač u periodu bolje igre Podravine, ali bezuspješno.
I umjesto povećanja vodstva gosti u 27. minuti dolaze do izjednačenja. Nakon ubacivanja iz kornera dobro je skočio Panić i glavom pospremio loptu u mrežu domaćeg vratara Banfića.

U nastavku utakmice mnogo nedovršenih akcija s jedne i druge strane. Na pogodak se čekalo do samog kraja utakmice kada je dugu loptu Mesarića primio Luka Brlenić i u 85. minuti prebacio Banfića za konačnih 1:2 i pobjedu Nedelišća.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, ali samo za one koji ih nisu gledali u zadnje vrijeme, svakako je novak u ligi Bednja iz Beletinca.
Ovo više nije slučajnost, jer visoka pobjeda protiv Zelengaja 1:5 već im je šesta u nizu. Igrači Saše Paske gaze sve po redu i s 21 osvojenim bodom na visokom su trećem mjestu.
U subotnjoj pobjedi junak ekipe iz Beletinca bio je Ante Kulji koji je postigao hat-trick i s ukupno osam postignutih golova na trećem je mjestu strijelaca lige.
Domaći Zelengaj samo je nakratko bio u igri kada je smanjio na 1:2, a s još dva gola Valerio Puškadija nanio im je visoki poraz kojim je Zelengaj pao na samo dno u borbu za opstanak.

Treći gost koji je pobijedio u subotnjoj utakmici Novi Marof polako diže formu i kreće prema sredini ljestvice. Dva gola za goste postigao je Tomislav Harmicar, da bi Slakovčani u posljednjoj minuti samo smanjili na 1:2 golom Cvetkovića.

U dva lokalna međimurska derbija u jednom podjela bodova, a u drugom pobjeda domaće Mladosti.

U Prelogu Mladost Komet je ugostila Pušćine i uspjela ih slomiti preokretom tek u drugom dijelu. Pušćine osokoljene s dvije uzastopne pobjede povele su u 25. minuti golom svog ponajboljeg igrača Roberta Punčeca i uspjele sačuvati vodstvo do kraja prvog poluvremena.

No, već početkom drugog dijela slijedi preokret, prvo u 47. minuti poravnava Radiković, da bi iskusni Golubić u 55. minuti doveo svoju ekipu u vodstvo. Pušćine pokušavaju poravnati, da bi u 70. minuti iz dosuđenog kaznenog udarca kapetan Davor Balent potvrdio 3:1 pobjedu kojom se Mladost priključuje ekipama iz vrha.

U Murskom Središću podjela bodova. Unatoč mnogim prigodama Rudar nije uspio slomiti Slogu. Stara boljka koja prati domaćine, neefikasnost i u ovom susretu je došla do izražaja. U prvom poluvremenu bili su bolji, ali se na odmor otišlo bez golova. U drugom dijelu Sloga se zatvorila i vreba u kontrama, pa tako u 57. minuti dolazi u vodstvo. Nakon duge ispucane lopte Fučko se našao sam pred golom Rajfa i zabija za 0:1.
Ono što nije uspjelo domaćim igračima napravio je gostujući igrač Luka Zoka kada u jednoj gužvi pred golom šalje loptu u mrežu svog vratara za poravnanje 1:1.

Međimurec je očito u formi, kompletirali su ekipu i ostvarili već četvrtu pobjedu u nizu. Dočekali su visokoplasirani Dinamo iz Domašinca pred 250 gledatelja i ispratili ih s četiri komada u mreži.
Poveli su već u ranoj fazi golom Treske u 4. minuti, a u 27. minuti vode 2:0 pogotkom Yokoyame. Sve je bilo riješeno u 42. minuti kada Jurović zabija za nedostižnih 3:0.
U drugom dijelu rutinski privode utakmicu kraju, a u tome im je pomogao i gostujući igrač Bihar koji je u 68. minuti zaradio crveni karton zbog povlačenja igrača. Točku na ‘i’ stavio je u 77. Maričević za konačnih 4:0.
Tako se momčad Željka Orehovca polako približila vodećim ekipama i uključila u borbu za sami vrh.

Lider prvenstva Polet protutnjao je Jalžabetom i pobijedio s uvjerljivih 0:5. Već u 1. minuti Goričanec postiže gol za vodstvo, a svoj drugi gol zabija u 12. minuti. Nakon toga dva gola zaredom zabija prvi strijelac lige Medved. Prvi u 16. minuti, a drugi u 38. minuti.
Konačnih 0:5 djelo je Radikovića koji se u strijelce upisao u 64. minuti. Ovom pobjedom Polet i dalje drži vrh ljestvice.

U susjedskom derbiju začelja Plitvica je u Gojancu dočekala susjedni Nedeljanec. U jednoj otvorenoj igri pred 200 gledatelja gosti su imali malu terensku inicijativu,a domaći su borbenošću to nadoknađivali.
Plitvica prva dolazi u vodstvo golom Horvat Jošue u 26. minuti. Gosti uspijevaju izjednačiti u 44. minuti golom Škvarića, a u drugom dijelu preokreću rezultat.
U vodstvo ih dovodi u 72. minuti Matučec, ali uporni domaćin se ne predaje i uspijeva doći do boda golom Tomašića u 85. minuti iz kaznenog udarca.

4. HNL Čakovec-Varaždin, 11. kolo:

Rudar-Sloga 1:1, Mladost Komet-Pušćine 3:1, Podravina-Nedelišće 1:2, Sloboda-Novi Marof 1:2, Zelengaj-Bednja 1:5, Jalžabet-Polet 0:5, Međimurec-Dinamo 4:0, Plitvica-Nedeljanec 2:2.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE