13.9 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Počela je nova sezona HNL-a, može li netko skinuti Dinamo s trona?

Ljubitelji domaćeg klupskog nogometa prethodne su sezone Prve hrvatske nogometne lige konačno mogli uživati u nešto kompetitivnijim utakmicama i samim time kvalitetnijem nogometu. Osim za pozicije koje osiguravaju ostanak u ligi te one koje vode u Europu, do samog kraja prvenstva imali smo i utrku za prvaka što nije čest slučaj u domaćem nogometu jer Dinamo je gotovo svake godine ogromni favorit. Mnogi se baš zato pitaju postoje li stoga šanse da bi ove godine mogli dobiti novog prvaka i prekinuti Dinamovu pobjedničku seriju?

Dinamo vladar domaćeg nogometa

Dinamo iz Zagreba osvojio je posljednje četiri titule prvaka, a njih čak 15 u zadnjih 16 godina. Jedina ekipa koja je uspjela osvojiti titulu u tom periodu od zadnjih 16 godina je Rijeka kojoj je to pošlo za rukom u sezoni 2016./17. Malo za reći da se stoga svi navijači u Hrvatskoj osim Bad Blue Boysa nadaju kako bi njihov klub konačno mogao prekinuti ovaj dugi niz dominacija, a pogledat ćemo tko za to ima najviše šanse prema procjenama kladionica poput 22bet, ali i drugih koje se mogu pronaći na betsonhand.com.

Velika očekivanja od Osijeka

Osijek je definitivno ekipa od koje se očekuje najviše kada je riječ o ekipama koje bi mogle skinuti Dinamo s trona. Već su prošle sezone pokazali da imaju taj potencijal, a tijekom te sezone na njihovu je klupu došao Nenad Bjelica koji je dodao jednu novu dimenziju perspektivnom igračkom kadru. Međutim, na samom kraju sezone njihov je pritisak na branitelje naslova popustio i Dinamo je iskusno to znao iskoristiti. Ne čudi da se stoga navijači Osijeka nadaju da bi njihov klub sada kada je nešto zreliji mogao još jednom boriti rame o rame s Dinamom u toj utrci za titulom.

Hajduk želi napasti titulu

Hajduk već dugo nije onaj slavni klub na koji su njegovi navijači i ljubitelji HNL-a bili naviknuti. Prije početka svake sezone spominje se u razgovorima oko toga tko bi mogao biti favorit za osvajanje naslova, ali iz nekog razloga ostane prekratak. Sada, još jednom, možemo slušati kako je Torcida optimistična, a konačno i imaju pravo to biti. Hajduk je prošlu sezonu, koliko god ona izgledala neuspješno, završio s čak pet pobjeda u šest utakmica. Jedina utakmica u kojoj nisu slavili bio je derbi protiv Dinama koji je završio neriješeno. Uz to, Splićani su se jako pojačali za ovu sezonu pa nam ostaje vidjeti hoće li iskoristiti sav potencijal koji imaju.

Ostatak lige

Naravno, kada je riječ o favoritima za osvajanje HNL-a, ne smijemo zaboraviti niti Rijeku, ali čini se kako kladionice poput 22bet ipak ne vide ovu ekipu među top tri favorita za osvajanjem. Riječani se nalaze tek na četvrtom mjestu te liste, no svakako nisu ekipa koju bi se trebalo podcijeniti te uz to mogu iznenaditi bilo koga. Čini se kako prema procjenama stručnjaka gotovo da ne postoje nikakve šanse da bi ijedna od preostalih šest ekipa mogla napasti prvo mjesto, ali sezona je poprilično duga, a na nogometnim travnjacima smo znali viđati i veća iznenađenja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE