16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Pobjedom ekipe Šica Bara završio 13. malonogometni turnir u Štrigovi

Odlično organizirani i dobro posjećeni 13. po redu malonogometni turnir u Štrigovi zasjenila je povreda Mihe Prijola vratara ŠIC BARA u 6. minuti u seniorskom finalu.

Jedan nesmotreni izlazak Prijola izvan golmanskog prostora koštao ga slomljene potkoljenice kada se sudario s igračem Vinarije Novak, Juricom Antonovićem. Nakon što je ispraćen pljeskom ispunjenih tribina, odvezen vozilom hitne pomoći u bolnicu.

Ekipa ŠIC BARA koja je do te 6. minute vodila 1:0 nije željela dalje nastaviti utakmicu, a ekipa VINARIJE NOVAK đentlmenski je pristala na takav rasplet i prepustila im prvo mjesto.

Odluka ekipe VINARIJE NOVAK ispraćena je gromoglasnim pljeskom gledatelja i vjerujemo da bi mogla ući u prijedloge za fair-play potez godine.

Kod seniora bilo je 17 ekipa, od toga 7 slovenskih, a od 6 veteranskih ekipa četiri su bile iz Slovenije.

Turnir je počeo 26.prosinca, a završne utakmice odigrane su 5. siječnja.

U polufinalnim utakmicama gledatelji su mogli uživati u neizvjesnim borbama do samog kraja. U prvom polufinalu unatoč vodstva ŠIC BARA 2:0 njihovi protivnici CB BAZZA uvođenjem Šprajca na gola pritisnula je i smanjila golom Vurušića. Međutim više od toga nisu mogli i ostala im je borba za treće mjesto.

Poslastica dana bila je utakmica između VINARIJE NOVAK i JACK BARA, praktički finale prije finala. Do desete minute prvog dijela ispitivanje snaga, a tada je bljesnuo Antonović i s dva projektila ljevicom doveo svoju ekipu u vodstvo 2:0. Ekipa JACK BARA koja u svojim redovima ima prekaljene slovenske haklere nakon toga dominirala je do pet minuta prije kraja i uspjela smanjiti na 2:1. Poslije toga VINARIJA NOVAK mogla je riješiti susret. ali Hlišć iz sedmerca pogađa stativu. Kazna slijedi uskoro i rezultat je izjednačen na 2:2.

U ruletu sedmeraca situacija se mijenjala čas za jednu, čas za drugu ekipu da bi u posljednjoj seriji Jurica Antonović pogodio za konačnih 6:5 i plasman VINARIJE NOVAK u finale.

Nakon polufinala seniora za naslov prvaka u kategoriji veterana sučelili su se slovenske ekipe AP DEJAN JEREBIČ i PRLEK FOREVER. Iako su imali sigurno vodstvo 3:1 AP DEJAN JEREBIČ nisu izdržali u drugom dijelu kada se desio veliki preokret i zaslužena pobjeda ekipe PRLEK FOREVER 4:3.

U utakmici za treće mjesto favorit JACK BAR vodio je 2:0 protiv CB BAZZE do 5. minuta prije kraja koja je borbenom igrom uspjela izjednačiti na 2:2 i prišlo se izvođenju sedmeraca. Više sreće imala je CB BAZZA i pobjedom 4:3 osvojila 3. mjesto koje su gromoglasno proslavili.

U finalu koje je naprasno prekinuto u samom početku zbog ozljede vratara Prijola gledatelji su trebali gledati dvije najbolje ekipe, mlade igrače VINARIJE NOVAK (osamnaest i devetnaestgodišnjake) koji redom igraju veliki nogomet i haklere iz ekipe ŠIC BAR LJUTOMER i sigurno bi uživali u potezima majstora malog nogometa.

Priznanja i nagrade ekipama je uručio predsjednik NK Sloge Štrigova Boris Novak koji je sa svojim suradnicima dobro organizirao turnir na kojem su tribine bile ispunjene svakodnevno.

Foto: Mikec Josip

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE