15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Patrik Kolarić sudio ludu utakmicu između Hajduka i Lokomotive

Patrik Kolarić danas je pred 13 500 gledatelja na Poljudu sudio najzanimljiviju utakmicu 24. kola SuperSport HNL-a. U fantastičnoj utakmici Lokomotiva je na kraju slavila 3:4.

Lokosi su poveli već u prvom naletu u 12. minuti kada na asistenciju Branimir Cipetića zabija Vladan Bubanja. Već u 28. minuti novi šok za domaće navijače kada se po lijevoj strani dobro probija Ibrahim Aliyu i zapošljava Luku Stojkovića koji pogađa za 2:0.

Još jedan šok u 37. minuti kada Silvio Goričan postiže treći pogodak za goste, no međimurski sudac Kolarić je nakon pregleda VAR snimke opravdano dosudio zaleđe. Hajduk se vraća u život tri minute kasnije kada Augustin Anello ubacuje loptu pred vrata gdje se najbolje snašao Jan Mlakar koji smanjuje na 2:1, ujedno rezultat s kojim se odlazi na predah.

Splićani izjednačuju u 66. minuti kada iz kaznenog udarca zabija Marko Livaja, nakon što je Mateo Marić oborio najboljeg igrača Hajduka. U 83. minuti Lokosi vraćaju vodstvo. Sandro Kulenović glavom prebacuje loptu nakon ispucavanja vratara Nikole Čavline čime u priliku dolazi napadač Ibrahim Aliyu koji je siguran u realizaciji za 2:3.

Samo četiri minute kasnije isti igrač je ponovno strijelac. Čavlina ispucava loptu, Kulenović joj jednom najviši u skoku, prebacuje do Aliyjua koji bježi splitskoj obrani i zabija za 2:4. Do kraja susreta Hajduk uspijeva smanjiti na 3:4 kada u 89. minuti zabija Yassine Benrahou na asistenciju Darija Melnjaka.

Patrik Kolarić je mladi sudac koji ima vrlo dobar govor tijela, a čije odluke su vrlo uvjerljive i prihvatljive od strane igrača. U većini slučajeva ima dobre procjene, no s obzirom da je već međunarodni sudac očekujem da podigne ljestvicu na viši nivo u pogledu koncentracije i da detaljizira svaku svoju odluku jer ima prostora za napredak, rekao je Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

U analizi suđenja spomenuli su kako je Kolarić, nakon VAR provjere, ispravno dosudio i u 35. minuti poništio pogodak za Lokomotivu. Isto tako je istaknuto kako je ispravno dosuđen jedanaesterac za Hajduk kojeg je realizirao Livaja u 66. minuti, no da je Marić trebao dobiti žuti karton pošto se radilo o prekršaju s leđa na igrača koji nije imao loptu.

Ovo su detalji gdje mora ipak obratiti više pozornosti jer ovaj kazneni udarac je neispravno izveden. Napadač je utrčao prerano, tj. suigrač. I vratari su opterećeni duplom kontrolom, od sudaca i VAR sobe. Suci bi trebali gledati poprečnu liniju kaznenog prostora pa onda očekujem u budućnosti da budu tu pažljiviji s obzirom da ovaj kazneni udarac nije utjecao na konačni ishod i rezultat, ali u svakom slučaju treba biti pažljiviji, prokomentirao je Strahonja suđenje Kolarića kod dosuđenog jedanaesterca.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE