5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Patrik Kolarić je najveća hrvatska sudačka nada: ‘Sudi sjajno, definitivno talentiran sudac’

Patrik Kolarić uspješno je odradio još jedan veliki hrvatski nogometni derbi i potvrdio svoj talent.

Zagrebački Dinamo u subotu je u sklopu 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u večernjim satima igrao derbi kola protiv momčadi Osijeka. Glavni sudac bio je upravo međimurski sudac, a sjajno odrađen posao nisu samo primijetili samo gledatelji.

U HRT-ovoj emisiji Stadion njegovo suđenje posebno je istaknuto nakon analize derbija. Prva potencijalno sporna situacija bila je u 31. minuti kod mogućeg kaznenog udarca za Dinamo.

– Vrlo dobro pozicioniranje Kolarića u trenutku kada doista Petković prvi igra loptom, no međutim kasnije sjajna reakcija Ivušića. Ivušić svojim tijelom nije srušio Petkovića, već je Petković kasnije bio primoran ući u ovaj prekršaj, u ovo situaciju, pojasnio je Marijo Strahonja te potvrdio kako je međimurski sudac postupio ispravno.

Druga sporna situacija bila je kod pogotka za 3:1 u 66. minuti kod prekršaja Perića na začetku akcije pri čemu je ostao ležati igrač Osijeka.

– Iako se na prvu može činiti kako se radi o prekršaju, Perić je ipak prvi došao do lopte te je do kontakta igrača došlo tek kasnije. Ispravna i vrlo dobra procjena i glavnog suca tijekom igre, a onda kasnije i VAR sudaca koji su sigurno radili tihu, mini provjeru, ponovno je Strahonja pohvalio međimurskog suca.

Na kraju analize Marko Šapit je istaknuo kako je Kolarić ponovno odradio još jedan derbi.

– Sudi sjajno ovu količinu utakmica koju sudi od početka prvenstva. Bilo je tu sitnih previda i to je normalno kod mladog suca. Često neke situacije vidimo nakon, na analizama putem kamera. Međutim, definitivno talentiran sudac, što je vrlo važno. Dalje sa njim treba samo raditi jer će biti situacija kada će doći do crne zone ako će se u perspektivi dogoditi neki međunarodni znak, a za to definitivno talenta i potencijala ima. Vrlo je važan psihološki rad s njim i vrlo je važno znati mu preslikati određene stupnjeve natjecanja kako će na njih i kada će dolaziti, zaključio je na kraju Strahonja.

Potom je Marko Šapit u šali dodao kako se Kolarića ne smije previše hvaliti jer ipak se zna što se dogodi s ljudima koje se previše hvali.

Derbi šestog kola odigranog na Maksimiru pratilo je preko 5000 gledatelja, a Dinamo je slavio protiv Osijeka 5:2. Kolarić je podijelio jedan žuti karton Petkoviću, dok su sve reakcije bile pravovremene, a odluke točne. Kolarić je ukupno dosudio 15 prekršaja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE