15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

NK Mladost Komet mirno u novu sezonu, Radiković najveće pojačanje

Seniori Nogometnog kluba Mladost Komet iz Preloga, krenuli su s pripremama za novu sezonu već početkom mjeseca srpnja. Redovito se trenira na terenima u Parku Mladosti, a odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica (pobjeda protiv Spartaka, remi sa Hodošanom i poraz u susretu sa juniorima Slaven Belupa).

Ekipa Mladosti Komet sudjelovala je i na Memorijalu Kreše Madića u Čukovcu, gdje je osvojeno četvrto mjesto (izgubljeno polufinale i utakmica za treće mjesto protiv Mladosti iz Svete Marije i Galeba iz Oporovca nakon udaraca sa jedanaest metara).

Ekipu je u novu sezonu poveo Gregor Bunc, koji je momčad preuzeo pet kola prije kraja proljetnog dijela prvenstva, a već nekoliko godina radi u Mladosti Komet kao trener juniora.

U odnosu na prošlu sezonu ekipu su napustili Antonio Nikolaus, Dino Bukal, Filip Pišpek i Leon Božek. Novaci u Mladosti Komet su dvojica mladih igrača, odlični Emanuel Pintarić, koji je stigao iz Međimurja te pouzdani David Jurčan koji je Mladosti Komet pristupio iz Naprijeda iz Cirkovljana. Najveće pojačanje stiglo je iz slovenske Hotize. Radi se o povratniku u Mladost Komet, odličnom, požrtvovnom i iskusnom Matiji Radikoviću. Popularni „Đero“ trebao bi biti veliko pojačanje Mladosti Komet i na terenu i van njega.

Matija Radiković
Matija Radiković

Trenutno seniorsku ekipu Mladosti Komet čine: Filip Farkaš, Jakov Halić, Robert Jambrović, Damir Horvat, David Farkaš, Petar Baksa, Mislav Sraka, Matija Radiković, Nikola Bukal, Davor Balent, Emanuel Pintarić, David Jurčan, Dejan Kraus, Patrik Tišljarić, Denis Vuk, Denis Golubić, Tino Hladnik i Leonardo Lacković, a kako prijelazni rok još traje moguće je i još neko pojačanje. Mjesta će biti i za nadarene Drka, Barića, Adrijana Radikovića, Grabanta, Vargu i ostale mlade igrače koji stižu iz juniorske ekipe.

Prošle su godine juniori Mladosti Komet igrali finale županijskog kup natjecanja, što je ocjenjeno kao najveći uspjeh prošle sezone.

– Kada bi ove mlade igrače uspjeli imati na okupu nekoliko sezona nitko sretniji od mene. Jedino je ulaganje u mlade pravi put za svaki naš nogometni klub – ističe predsjednik kluba Željko Sokač.

O ciljevima u novoj sezoni Sokač kaže: „Previše je bilo lošega prošle godine. Previše loših stvari je prevagnulo protiv nas. Mislim da se nikoga ne moramo bojati u ovoj ligi. Ako budemo pošteni i pravi na svakom treningu i utakmici, mjesto nm je u gornjem domu 4. lige“.

Ovih dana sa treninzima su krenule sve ekipe Mladosti Komet: U-6, U-8, U-10, U-12, U-14, U-17, sa svojim trenerima: Denisom Golubićem, Damirom Pigacom, Ivanom Zrnom i Davorom Špoljarom.

– Stvoriti prave uvjete za klince, nakon male pauze krenuti u nova ulaganja u Parku Mladosti i uložiti u pomoćni teren sa umjetnom travom, to su glavni ciljevi u sljedećem razdoblju – ističe predsjednik Sokač.

Mladost Komet u novu sezonu kreće kup utakmicom s Vučetincem, u subotu u 17 i 30 u Vučetincu.

– Oprez i samo oprez. Prošlih nekoliko godina obilo nam se u glavu, „lako ćemo“ u kup natjecanjima. Nadam se da će dečki shvatiti protivnika ozbiljno i makar smo gosti i u kupu je sve moguće, proći ovu prvu prepreku za nas – završava Sokač.

Mladost Komet u prvenstvo 4. HNL Čakovec – Varaždin kreće domaćim susretom sa Plitvicom iz Gojanca. Utakmica je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, u 17 i 30 sati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE