5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

NK Međimurje s lakoćom slavilo protiv četvrtoligaša Rudara

Neočekivano dobro vrijeme za sada ide na ruku nogometašima koji mogu odigravati pripremne utakmice. Nakon prvog tjedna priprema za nadolazeći proljetni dio prvenstva, u prvoj kontrolnoj utakmici nogometaši Rudara u Murskom Središću ugostili su čakovečki trećeligaš Međimurje.

Domaća momčad nije mogla računati na tri standardna igrača, Čalopa i Šoltić su ozlijeđeni, a Radiković je na skijanju. S druge strane, ekipi Međimurja nedostajali su virozni Grubić i Brcković.

U jednoj baš pravoj prijateljskoj utakmici slavili su gosti iz Čakovca uvjerljivo 0:5, poluvrijeme 0:3.

Prvu priliku na utakmici imao je Rudar, ali ubrzo nakon toga Međimurje je golovima Marija Munivrane u 16. minuti i Škvorca minutu kasnije usmjerilo tijek utakmice. Međimurje je protiv korektnog domaćina dominiralo cijelim tijekom prvog poluvremena, a drugim golom najboljeg strijelca Treće HNL Istok Filipa Škvorca u 32. minuti otišlo se na poluvrijeme.

Početkom drugog dijela dosta promjena u ekipi Međimurja i već u 48. minuti novi igrač u napadu Međimurja Nino Patafta postiže pogodak za 0:4. Nakon toga igra se razvodnila, a nakon dosta promjena u jednoj i drugoj ekipi bez nekih izrazitih šansi s obje strane. Konačni rezultat 0:5 u 81. minuti postigao je mladi Karlo Malenović preciznim udarcem nakon prodora s lijeve strane.

Novi trener Rudara Damir Vugrinec rekao nam je da, bez obzira na nedostatak trojice igrača i visokog poraza od favorita, mora u nastavku pripremnog perioda poraditi na agresivnosti ekipe. Jedino tako može očekivati da se u proljetnom dijelu napravi pomak i Rudar dođe u vrh tablice Četvrte HNL.

S druge strane, trener gostiju Matija Kristić nakon prvog tjedna priprema može biti zadovoljan pristupom momčadi u prvoj utakmici i uvjeljivom pobjedom.

Pred nekih stotinjak gledatelja po prohladnom vremenu utakmicu je korektno odradio sudac Bojan Juras sa svojim pomoćnicima.

Sljedeći vikend Rudar odlazi na mini pripreme u Istru gdje će odigrati i utakmicu protiv Umaga, dok je Međimurje u novoj pripremnoj utakmici naredne subote u Čakovcu domaćin četvrtoligašu Bednji iz Beletinca.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE