15 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

NK Međimurje: ‘Uredno podmirujemo sve troškove, pojedini igrači demantirali sudjelovanje u raboti’

U nastavku prenosimo u cijelosti priopćenje NK-a Međimurje.

„Poštovani, temeljem današnjeg priopćenja potpisanog s igrači seniorske momčadi NK Međimurje želimo priopćiti sljedeće:

Uprava NK Međimurje se, kao i vodstva većine nogometnih klubova u Hrvatskoj, u svom djelovanju kontinuirano suočava s problematikom financiranja kluba koja je još izazovnija u vremenima aktualne globalne krize. Financijski problemi našeg kluba nisu od jučer, ali se, uz veliki angažman i napore, nastojimo što kvalitetnije nositi s njima te ih uglavnom uspijevamo rješavati što potvrđuje i činjenica da naš klub unatrag nekoliko godina ispunjava sve kriterije za licenciranje, pa i one financijske. Jednako tako klub već duže vrijeme uredno podmiruje i sve obveze koje proizlaze iz predstečajne nagodbe, jer u suprotnom uopće ne bismo mogli ni djelovati. Zbog toga je nejasno zašto se od tog pitanja, koje je trajno prisutno, radi ovakva medijska halabuka u trenutku kada su do kraja jesenske polusezone ostala samo dva prvenstvena kola, odnosno još desetak dana aktivnog trenažnog i natjecateljskog procesa?

Nažalost, pojedini igrači, pa i oni koji bi trebali biti uzor svojim kolegama na terenu, iza sebe imaju određene interesne skupine zainteresirane za ulazak u upravljačke strukture kluba. Takva je želja potpuno legitimna, ali ne skrivanjem iza igrača te poticanjem štrajkova i rušenjem atmosfere uoči utakmica koje bi nam mogle pružiti realnu priliku da u proljetni dio prvenstva uđemo s dobrim izgledima za zadržavanje drugoligaškog statusa. O načinu financiranja i vođenja kluba otvoreno će se razgovarati odmah po završetku jesenske polusezone na najvišim klupskim tijelima, uključujući i Skupštinu. Takav razgovor svi članove Uprave smatraju ne samo poželjnim, nego i nužno potrebnim da se jednom zasvagda raščisti postoji li model financiranja kluba unutar sredine u kojoj djeluje ili putem zainteresiranih investitora izvana, može li klub i dalje djelovati kao udruga ili je nužno započeti proces njegove privatizacije, odnosno treba li razmišljati o gašenju kluba ukoliko za nijednu od navedenih varijanti nema interesa unutar naše zajednice i šire.

Što se tiče navoda igrača želimo konstatirati da su gotovo svima podmirena njihova potraživanja za mjesec rujan, a obaveze za mjesec listopad klub treba ispuniti do kraja tekućeg mjeseca. Uzimati jednog igrača koji nije u trenažnom procesu već neko vrijeme, pa je stoga potrebno definirati dinamiku isplate njegovih primanja, kao primjer za sve ostale kojima su obveze ispunjene i pretvarati iznimku u pravilo samo pokazuje da iza priopćenja o kojem smo se prisiljeni očitovati ne stoje dobre namjere. Klub je, također, podmirio troškove prehrane, a nabavka nove opreme biti će u potpunosti definirana s dobavljačem nakon što se u potpunosti usklade svi detalji oko isporuka kako za potrebe seniorske momčadi, tako i mlađih uzrasnih kategorija. Iz tih razloga smatramo da je postojeća oprema dostatna za potrebe do kraja jesenske polusezone. Uprava kluba kategorički odbacuje prozivke igrača na račun predsjednika kluba g.Augustina Jesenovića. U više navrata klub je jasno komunicirao da je g.Jesenović mjesto predsjednika prihvatio na nagovor i u konzultacijama s predstavnicima međimurskog gospodarstva i politike. Tada je obećana široka podrška radu kluba koja je, nažalost, gotovo u potpunosti izostala. Današnji predsjednik je ranije, kao član Izvršnog odbora, uredno podmirivao preuzete sponzorske obveze, baš kao što danas financiranje kluba u najvećoj mjeri počiva na njegovim leđima. Klub, pa ni predsjednik osobno zbog toga nisu nikoga prozivali, već višestruko apelirali da svi koji mogu i žele pomoći uđu u klupske strukture, ali praktički bez odaziva. Zbog toga su prozivke i zahtjevi za smjenu predsjednika od strane igrača čija se primanja gotovo u potpunosti podmiruju iz sredstava koje osigurava u najmanju ruku nepristojna.

Uprava NK Međimurje učiniti će sve da se preostale dvije prvenstvene utakmice odigraju u što normalnijim uvjetima i da se nakon toga pristupi definiranju daljnjeg djelovanja i sudbine kluba. Igrači osim prava imaju i svoje obveze, pa sukladno tome očekujemo da će dati svoj maksimum u postizanju rezultata koji bi nam olakšali natjecanje na proljeće. Uprava kluba nikada nije javno kritizirala igrače radi rezultata kojima ne možemo biti zadovoljni i nastojala je, a to će činiti i dalje, osigurati što bolje uvjete za njihov rad. Zahvalni smo svim igračima naše seniorske momčadi koji su nam se nakon objave priopćenja javili i demantirali svoje sudjelovanje u ovoj raboti te potvrdili da će punim angažmanom braniti boje kluba u sutrašnjoj utakmici protiv NK Opatije. Zbog svega toga se nadamo da privatni interesi pojedinaca koji stoje iza ove „afere“ neću otežati budući rad kluba tko god ga bude vodio.

Uprava NK Međimurje“

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE