18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Sin poznatog nogometnog vratara pojačao redove Međimurja

U jeku priprema za nadolazeću sezonu u 2. NL, NK Međimurje nastavlja s dovođenjem novih igrača.

Novo pojačanje u redovima kluba je Oliver Kalac, a dolazi iz NK Trešnjevka Zagreb. Oliver je prošao akademiju Western Sydney Wanderers FC (kluba osvajača Azijske Lige Prvaka iz 2014. godine), a bio je i član australske U-17 nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Brazilu, koje se održalo 2019. godine.

Inače, Oliver je sin legende australskog nogometa Željka Kalaca koji je u svojoj karijeri branio i za velikane kao što je Milan, dok sada trenira hrvatski klub NK Urania Baška Voda.

Branio protiv Hrvatske kada je Šimunić dobio tri žuta

Oni stariji zasigurno se sjećaju Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj kada je Željko Kalac, u dresu Australije, branio protiv Hrvatske.

Vatrenima je trebala pobjeda za prolazak skupine, Srna je zabio za vodstvo već u drugoj minuti, no Australija je poravnala iz penala u 38. minuti. U drugom poluvremenu Niko Kovač ponovno vraća prednost u 56. minuti, da bi Australci poravnali u 79. minuti za konačnih 2:2 i plasman u sljedeću fazu natjecanja. Hrvatska je završila na trećem mjestu i morala se oprostiti od natjecanja, no jedan drugi detalj obilježio je utakmicu.

Naime, ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu ta je utakmica ostala u sjećanju zbog tri žuta kartona koja je “zaradio” Šimunić.

No, dosta nogometne romantike, i vratimo se Međimurju. Sezona je sve bliže, pripreme su sve intenzivnije i uskoro slijedi velik test za čakovečku momčad u 2. NL. Momčad se polako kristalizira, a svoje mjesto će između vratnica zasigurno pronaći i Oliver kojem su iz kluba poželjeli dobrodošlicu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE