15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

NK Međimurec nanio prvi poraz Bumbarima u posljednjoj utakmici godine

NK Međimurec je u posljednjem, 15. kolu MŽNL Čakovec-Varaždin, dočekao kod kuće jesenskog prvaka, momčad Varteksa, te mu nanio prvi poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva, pobijedivši ga ove kišne nedjelje s ukupnih 2:1.

U nastavku o ovome prenosimo vijest s internetske stranice NK Varteksa.

Nogometaši Varteksa nisu dobro krenuli u susret, odnosno gosti su se bolje snašli na kišnom i skliskom travnjaku, te uspjeli šokirati Bumbare već u prvoj minuti, kad je Kai zabio za 1:0. Nakon rano primljenog pogotka, Bumbari, koje ove sezone do uoči današnje utakmice nisu znali za poraz, krenuli su u lov na izjednačenje kako bi sezonu priveli kraju bez izgubljenog susreta u prvenstvu, no uslijedio je novi šok.

U tijeku je bila 20. minuta kad na 2:0 za domaćine povisuje Hrustek te tako dodatno otežava Varteksu povratak u susret i rezultatski egal. Pokušavali su Bumbari preko svojih najjačih oružja ugroziti gol domaćina svim silama, no na predah se otišlo pri rezultatu iz 20. minute.

Tračak nade za izjednačenje stigao je u 60. minuti, kad su igrači Međimurca nespretno i nesretno reagirali na jednu loptu Varteksa, a lopta je pronašla svoj put do gola, te tako dovela Bumbare na samo jedan pogodak zaostatka, uz pola sata igre do kraja.

Sasvim izvedivo, barem se tako činilo na prvi pogled, pogotovo kad u momčadi imaš najboljeg strijelca prvenstva, Tihomira Šoštarića, sa 17 pogodaka u sezoni, a prati ga sa svojih 13 pogodaka nogometna ikona i kolega iz napada Varteksa, Veldin Karić, koji dijeli drugo mjesto ljestvice s Tomislavom Medvedom iz Poleta.

Međutim, ni to sve nije bilo dovoljno danas da Varteks zaključi sezonu bez poraza, čime je tako prekinut pozitivan niz od 14 utakmica u prvenstvu bez poraza, uz samo dva remija. Spomenimo kako je Varteks prvi dio sezone završio i s ukupno 45 postignutih pogodaka, te samo 11 primljenih, što je još jedan pokazatelj u kakvoj je formi momčad Želimira Orehovca.

Ljepotu igre uništila je neumorna kiša koja je natopila teren te onemogućila kvalitetan dvoboj kakav su priželjkivali svi, pogotovo navijači gostujuće momčadi, koji su i u posljednjem kolu bodrili svoj tim, premda i mokri do kože, a na tribini su im se kao gosti pridružili i igrači i uprava NK Dračice, sportski prijatelji Varteksa, te još jedan klub ustrojen po modelu “jedan član – jedan glas”.

Današnji poraz nije utjecao na odlično raspoloženje nakon utakmice, jer Bumbari su osigurali titulu jesenskih prvaka i prije posljednjeg kola, te su neopterećeni došli odigrati posljednji susret ove godine, a veliki podvig proslavili su uz glasnu podršku i pjesmu navijača i simpatizera kluba nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Pred igračima je sad zimska pauza, nakon koje slijede pripreme za proljetni dio sezone, u kojem će igrači Želimira Orehovca pokušati ponoviti uspjeh iz prvog dijela sezone te, uz malo sreće, uhvatiti željeni cilj – osvajanje naslova prvaka MŽNL i ulazak u 3. HNL.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE